Grauburgunder Masterpiece Haltinger Winzer

Grauburgunder Masterpiece Haltinger Winzer

Smaak omschrijving:
Wauw! Wat een verleidelijke witte wijn is dit! Zacht, droog, fluwelig, van smaak. Met heerlijk frisse tonen van sinaasappel, mandarijn, ananas en subtiele kruidigheid. De afdronk is lang, vol en exotisch. Heerlijke wijn om 'los' per glas te drinken. Mooie match voor stevige maaltijdsalades en exotische (fusion) gerechten op basis van groenten en vis. Bijzonder geschikt voor (niet pittige) gerechten uit de Aziatische keuken.
 
Haltinger Winzer is een kleine, hele fijne kwaliteits coöperatie uit het wijngebied Baden. Het bedrijf ligt praktisch op het drielanden punt waar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland elkaar raken.

Tijdens onze zoektocht naar betaalbare Spätburgunder (Pinot Noir) uit Duitsland kwamen we via het gerenommeerde wijnmagazine 'Decanter' Haltinger Winzer op het spoor.

Over deze wijn
Grauburgunder? Het druivenras heet Pinot Gris in Frankrijk en Pinot Grigio in Italië.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een topwijngaard Römerberg. De wijngaarden zijn eigendom van de familie Frey. Deze familie is heel goed in het verbouwen van top kwaliteit druiven.
Vandaar de naam Masterpiece: druiven van een topwijngaard, verbouwd door een top wijnboer en gevinifieerd (wijnmaken) door Haltinger, de beste wijncoöperatie van Baden!

Pers
In 2019 is Haltinger Winzer gekozen tot beste wijncoöperatie van Baden!
"BESTE ERZEUGERGEMEINSCHAFT BADENS 2019“. GenussMagazin Selection.Artikelnummer 859902
Soort Witte wijn
Land Duitsland
Gebied Baden
Wijnhuis Haltinger Winzer EG
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Grauburgunder
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...