Gutedel Beerenauslese Haltinger Winzer 0.375l

Gutedel Beerenauslese Haltinger Winzer 0.375l

Smaak omschrijving:
...
 
Haltinger Winzer is een kleine, hele fijne kwaliteits coöperatie uit het wijngebied Baden. Het bedrijf ligt praktisch op het drielanden punt waar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland elkaar raken.

Tijdens onze zoektocht naar betaalbare Spätburgunder (Pinot Noir) uit Duitsland kwamen we via het gerenommeerde wijnmagazine 'Decanter' Haltinger Winzer op het spoor.

Met de Spätburnder 'Haltinger Stiege' wilden we direct werken. De wijn is heerlijk sappig en fruitig, met dat heerlijke rode- en een hintje zwart pinot noir fruit.
Maar ook de Gutedel (Chasselas) 'Weiler Schlipf' konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Wat een heerlijke ontdekking! En hoe de
Gutedel smaakt? Als de perfecte kruising tussen Grüner Veltliner en Pinot Blanc.

Gutedel Beerenauslese gelesen am 01.01.206
Het was de bedoeling om een Eiswein te maken. Eiswein wordt gemaakt van bevroren druiven. Maar de vorst bleef uit en daarom en om geen verder risico te lopen op verlies van de druiven (regen, vogels etc.) werd er 1 januari 2016 geoogst.

Beerenauslese betekent dat de wijn is gemaakt van met de hand geselecteerde druiven die laat worden geoogst en dus erg rijp zijn. Vaak zijn deze druiven aangetast door botrytis (edele rot) dit geeft de wijn extra smaakdiepgang. Het zijn altijd zoete wijnen met volle, geconcentreerde smaken.

Pers
In 2019 is Haltinger Winzer gekozen tot beste wijncoöperatie van Baden!
"BESTE ERZEUGERGEMEINSCHAFT BADENS 2019“. Genuss Magazin Selection
Artikelnummer 859903
Soort Witte wijn
Land Duitsland
Gebied Baden
Wijnhuis Haltinger Winzer EG
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Druif 1 Gutedel
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 0,375
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...