Gutedel Weiler Schlipf Haltinger Winzer

Gutedel Weiler Schlipf Haltinger Winzer

Smaak omschrijving:
Het druivenras Gutedel is wellicht bekender onder de naam Chasselas. De stijl? Grüner Veltliner meets Pinot Blanc! Super verleidelijke wijn. Vol, zacht, fris en bloemig van smaak, frisse peer, gele appel, witte peper, hintje venkel en een heerlijk lange frisse, 'minerale' afrdronk. Super aperitief wijn. Heerlijk bij appetizers, borrelhapjes, licht frisse voor- en hoofdgerechten op basis van groente- (aspersges, salades), vis-, schaal- en schelpdier gerechten (garnalen).
 
Haltinger Winzer is een kleine, hele fijne kwaliteits coöperatie uit het wijngebied Baden. Het bedrijf ligt praktisch op het drielanden punt waar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland elkaar raken.

Tijdens onze zoektocht naar betaalbare Spätburgunder (Pinot Noir) uit Duitsland kwamen we via het gerenommeerde wijnmagazine 'Decanter' Haltinger Winzer op het spoor.

Met de Spätburnder 'Haltinger Stiege' wilden we direct werken. De wijn is heerlijk sappig en fruitig, met dat heerlijke rode- en een hintje zwart pinot noir fruit.
Maar ook de Gutedel (Chasselas) 'Weiler Schlipf' konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Wat een heerlijke ontdekking! En hoe de
Gutedel smaakt? Als de perfecte kruising tussen Grüner Veltliner en Pinot Blanc.

Over Weiler Schlipf
De druiven komen van één wijngaard genaamd 'Weiler Schlipf'. De naam is afkomstig van het Duitse werkwoord ‘schlipfen’ wat glijden betekend. De bodem bestaat uit zware klei met een groot aandeel kalksteen. De ligging van de wijngaard ,op een steile naar het zuidwesten gericht heuvel, zorgt voor optimale zon expositie, wat positief is voor de kwaliteit van de druiven.

Pers
In 2019 is Haltinger Winzer gekozen tot beste wijncoöperatie van Baden!
"BESTE ERZEUGERGEMEINSCHAFT BADENS 2019“. Genuss Magazin Selection
Artikelnummer 859900
Soort Witte wijn
Land Duitsland
Gebied Baden
Wijnhuis Haltinger Winzer EG
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Gutedel
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...