Haltinger Gutedel 'Weiler Schlipf'

Haltinger Gutedel 'Weiler Schlipf'

Smaak omschrijving:
Het druivenras Gutedel is wellicht bekender onder de naam Chasselas. De stijl? Grüner Veltliner meets Pinot Blanc! Super verleidelijke wijn. Vol, zacht, fris en bloemig van smaak, frisse peer, gele appel, witte peper, hintje venkel en een heerlijk lange frisse, 'minerale' afrdronk. Super aperitief wijn. Heerlijk bij appetizers, borrelhapjes, licht frisse voor- en hoofdgerechten op basis van groente- (aspersges, salades), vis-, schaal- en schelpdier gerechten (garnalen).
 
Haltinger Winzer is een kleine, hele fijne kwaliteits coöperatie uit het wijngebied Baden. Het bedrijf ligt praktisch op het drielanden punt waarDuitsland, Frankrijk en Zwitserland elkaar raken.

Tijdens onze zoektocht naar betaalbare Spätburgunder (Pinot Noir) uit Duitsland kwamen we via het geronmeerde wijnmagazine 'Decanter' Haltinger Winzer op het spoor.

Met de Spätburnder 'Haltinger Stiege' wilden we direct werken. De wijn is heerlijk sappig en fruitig, met dat heerlijke rode- en een hintje zwart pinot noir fruit.
Maar ook de Gutedel (Chasselas) 'Weiler Schlipf' konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Wat een heerlijke ontdekking! En hoe de
Gutedel smaakt? Als de perfecte kruising tussen Grüner Veltliner en Pinot Blanc.

Over Weiler Schlipf
De druiven komen van één uniek gelegen perceel : 'Weiler Schlipf'. De bodem bestaat uit zware klei met een groot aandeel kalksteen. Zijn ligging in een vallei nabij de Zwitserse grens zorgt voor zuidelijke stromingen die warme lucht aanvoeren.
Deze 26 hectare grote wijngaard ligt op de flanken van een heuvel, deze worden steiler naarmate de top en hierdoor zijn de hoogst gelegen percelen moeilijk om te bewerken. De naam is afkomstig van het Duitse werkwoord ‘schlipfen’ wat glijden betekent. Door de unieke bodemstructuur en de steile hellingen zijn kleine en zelfs grote aardverschuivingen steeds een mogelijk gevaar, wat deze wijngaard nog extra uitdagend maakt. Het terroir bestaat voornamelijk uit zware klei met een groot aandeel aan kalksteen. De meeste percelen zijn Westelijk en Zuidwestelijk georiënteerd.
Artikelnummer 859900
Soort Witte wijn
Land Duitsland
Gebied Baden
Wijnhuis Haltinger Winzer EG
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Gutedel
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...