Domaine Hermitage de Saint Pons Rosé Côtes de Provence

Domaine Hermitage de Saint Pons Rosé Côtes de Provence

Meer wijnen & info van Domaine Hermitage de Saint Pons

Smaak omschrijving:
Heerlijk subtiel en sappige Provence rosé die zorgt voor een Mediterraans - zomers gevoel. In de smaak vallen tonen van bosaardbeitjes, kersjes en zeer subtiele Provençaalse kruidigheid te ontdekken. De afdronk is heerlijk, fris, subtiel en zacht. Dé perfecte aperitief rosé om door te schenken bij appetizers, borrelhapjes, lichte voor-, visgerechten en salades.
 
Dertig jaar geleden werden Monique en Gerard Biancone tot over hun oren verliefd op de Provence streek. Samen met hun vijf kinderen ze kochten in de buurt van Draguignan een oud landhuis met wijngaarden. Na de wijngaarden en het landhuis eerst helemaal te hebben opgeknapt begonnen ze met het maken van wijn. Dit was een lang gekoesterde droom van Gerard, afkomstig uit een familie van Bordeaux wijnmakers.

Gerard en Monique kochten in 2003 het naburige Hermitage de Saint Pons. De 30 hectare aan wijngaarden zijn aangeplant met de witte druivenrassen Rolle, Ugni Blanc en de blauwe druivenrassen Grenache, Syarah, Cinsault en Carignan.

Hermitage de Saint Pons staat onder leiding van Gerard en Monique’s dochter, Sophie Biancone. Zij studeerde rechten en oenologie (wijnmaken) en woonde en werkte een aantal jaren in Parijs. Maar het familiedomein bleef trekken en in 2005 keerde ze terug om samen met haar vader het bedrijf te runnen. Sophie is verantwoordelijk voor de wijngaarden én maakt samen met haar vader de Hermitage de Saint Pons rosé.

Wijnmaken
De blauwe druiven Grenache en Cinsault worden met de hand geplukt en vervolgens ontsteelt, daarna licht gekneusd, om het sap vrij te maken en vervolgens enkele uren (2 tot 4 uur) koud ingeweekt. Deze koude inweking onttrekt kleur en aroma aan de schillen van druif. Vervolgens worden de druiven geperst. Het (rosé kleurige) sap wordt vervolgens vergist in temperatuur gecontroleerde, roestvrijstalen vaten om niets van de delicate aroma’s verloren te laten gaan. De alcoholische fermentatie duur 20 dagen waarna beide wijnen (Grenache en Cinsault) worden geblend (gemixt). Grenache zorgt in de blend voor zachtheid en rondeur met smaken die doen denken aan perzik, sinaasappel en klein rood fruit. Cinsault zorgt voor een frisse, kruidige toets en smaken die doen denken aan frisse rode kersen en aardbeien.
Artikelnummer 763900
Soort Rosé
Land Frankrijk
Gebied Provence
Plaats Côtes de Provence
Wijnhuis Domaine Hermitage de Saint Pons
Smaaktype Fruitig, soepel, sappig
Druif 1 Grenache
Druif 2 Cinsault
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...