House of Morandé 3 vintage case (06, 07, 08)

House of Morandé 3 vintage case (06, 07, 08)

Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Het parfum van de wijn doet denken aan viooltjes en wilde roos, rijp zwart fruit, lavendel, mint, getoast hout, zwarte koffie en tabak. De wijn is vol zacht en krachtig van smaak dezelfde aroma's uit het parfum proeft u terug in de wijn die vol zacht en krachtig van smaak is, met een indrukwekkend lange afdronk. De wijn hoort terecht bij de allerbeste rode wijnen die er in Chili gemaakt worden! Schenken bij vlees-, wild-, stoofgerechten en harde kazen.
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit - House of Morandé
Drie jaargangen van House of Morandé, Morandé's absolute topwijn, in een zeer fraaie, stijlvolle en luxe bewaarkist. Iedere wijn is voorzien van persoonlijke commentaar door wijnmaker Pablo Morandé.

House of Morandé een wijn die is geïnspireerd op de legendarische bewaarwijnen uit de Bordeaux. Er worden kosten nog moeite worden gespaard om een topwijn te maken. De wijn, die alleen in de allerbeste wijnjaren wordt gemaakt, bestaat voor het grootste deel uit cabernet sauvignon bestaat, aangevuld met merlot, cabernet franc, carmenère en carignan.
De smaak kenmerken van deze wijn zijn: Geconcentreerd, krachtig en elegant van smaak. Het is een wijn die jong al gedronken kan worden maar door flesrijping extra complexiteit ontwikkelt.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Pers
Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
De wijnen ontvingen de afgelopen jaren lovende scores in verschillende wijnmagazines en van critici. Zoals Robert Parker's Wine Advocate, Perswijn, Wine Spectator.

Jaargang 2006
- 94 punten van de 100 punten, Descorchados 2011. Descorchados is Zuid-Amerika's belangrijkste en invloedrijkste wijngids.
- 93 van de 100 punten, in Wine & Spirits magazine. Wine & Spirits magazine is een Amerikaans wijntijdschrift.

Jaargang 2007
- 94 punten van de 100 punten, Descorchados 2012, Descorchados is Zuid-Amerika's belangrijkste en invloedrijkste wijngids.
- 94 van 100 punten, in Wine & Spirits magazine. Wine & Spirits magazine is een Amerikaans wijntijdschrift.

Jaargang 2008
- 92 punten van de 100 punten. Descorchados 2013. Descorchados is Zuid-Amerika's belangrijkste en invloedrijkste wijngids.
- 90 van de 100 punten, Wine Enthusiast. Is een invloedrijk Amerikaans wijntijdschrift.

Wine and Spirits magazine: Winery of the year 1999, 2004 & 2008
Pablo Morandé werd diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
Artikelnummer 909033
Soort Rode wijn
Land Chili
Gebied Valle Maipo
Plaats Maipu
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Cabernet Sauvignon
Druif 2 Cabernet Franc
Druif 3 Carmenère
Druif 4 Carignan
% Druif 1 67
% Druif 2 17
% Druif 3 10
% Druif 4 6
Houtgebruik Ja
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 3
Kelderrestant Ja
Loading...