L'Autantique Sauvignon Blanc IGP d'Oc

L'Autantique Sauvignon Blanc IGP d'Oc

Meer wijnen & info van L'Autantique

Smaak omschrijving:
Fris, droog van smaak met aroma's van groene appel, citroen, nectarine en frisse ananas.
Perfect als aperitief, in combinatie met borrelhapjes, en bij lichte voor- en hoofdgerechten zoals vis, schaal- schelpdieren en frisse salades.
 
De L' Autantique wijnen zijn gemaakt van één druivenras, het zijn frisse, soepele, toegankelijke wijnen met een perfecte prijs -kwaliteitverhouding. De wijnen worden duurzaam geproduceerd met als doel de smaak zo puur en authentiek mogelijk te houden. Het zijn ideale huiswijnen, heerlijk om zo 'los' een glas van te drinken en perfect in combinatie met veel verschillende gerechten, borrelhapjes appetizers en salades.

De L' Autantique wijnen zijn afkomstig uit één van de grootste wijngebieden ter wereld, de Languedoc in Frankrijk. De Languedoc is als wijngebied onherkenbaar veranderd. In het verleden stond in dit gebied niet de kwaliteit maar de kwantiteit voorop en was de wijn over het algemeen van matige kwaliteit. Door ambitieuze wijnbedrijven is er, de laatste twintig jaar, enorm veel geïnvesteerd om de kwaliteit van de Languedoc wijnen te verbeteren.

Wijngaarden werden aangeplant met de internationale druivenrassen zoals; cabernet sauvignon en chardonnay. Tegelijkertijd is er volop geïnvesteerd in het moderniseren van de wijnkelders. Door deze aanpak is de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren sterk verbeterd.
Artikelnummer 841801
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Vin de Pays d'Oc
Wijnhuis L'Autantique
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...