L' Autantique Syrah rosé IGP d'Oc

L' Autantique Syrah rosé IGP d'Oc

Meer wijnen & info van L'Autantique

Smaak omschrijving:
Een heerlijke zomerse rosé, die sappig droog en vol fruitig van smaak is. Dit is een ideale huiswijn rosé! Te schenken als aperitief, bij appetizers/borrelhapjes, salades en visgerechten.
 
De L'Autantique wijnen zijn gemaakt van één druivenras, het zijn frisse, soepele, toegankelijke wijnen met een perfecte prijs -kwaliteitverhouding. De wijnen worden duurzaam geproduceerd met als doel de smaak zo puur en authentiek mogelijk te houden. Het zijn ideale huiswijnen, heerlijk om zo 'los' een glas van te drinken en perfect in combinatie met veel verschillende gerechten, borrelhapjes appetizers en salades.

De L'Autantique wijnen zijn afkomstig uit één van de grootste wijngebieden ter wereld, de Languedoc in Frankrijk. De Languedoc is als wijngebied onherkenbaar veranderd. In het verleden stond in dit gebied niet de kwaliteit maar de kwantiteit voorop en was de wijn over het algemeen van matige kwaliteit. Door ambitieuze wijnbedrijven is er, de laatste twintig jaar, enorm veel geïnvesteerd om de kwaliteit van de Languedoc wijnen te verbeteren.

Wijngaarden werden aangeplant met de internationale druivenrassen zoals; cabernet sauvignon en chardonnay. Tegelijkertijd is er volop geïnvesteerd in het moderniseren van de wijnkelders. Door deze aanpak is de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren sterk verbeterd.
Artikelnummer 741801
Soort Rosé
Land Frankrijk
Gebied Vin de Pays d'Oc
Wijnhuis L'Autantique
Smaaktype licht fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Syrah
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...