L’Esprit de Jean Voisin Saint-Émilion Grand Cru

L’Esprit de Jean Voisin Saint-Émilion Grand Cru

Smaak omschrijving:
Heerlijk zachte, frisse, soepele en elegante Saint-Emilion, uit het top Bordeaux jaar 2015. Heerlijk om 'los' per glas te drinken en in combinatie met vlees- en wildgerechten. En heerlijk bij een gerijpt kaasje.
 
De Chassagnoux familie begon in 1903 als negociants in Bordeaux wijnen. In 1955 kochten zijn Chateau Jean Voisin. Tot op de dag van vandaag wordt het Chateau gerund door de familie Chassagnoux, momenteel door Xavior en Laurence Chassagnoux.

De 14 hectare grote wijngaard is aangeplant met 90% Merlot en 10% Cabenet Franc druiven, de wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. De wijngaard ligt in het noordelijk deel van de Saint-Emilion grenzend aan Montagne Saint-Emilion.

Sinds 2015 is Hubert de Bouard, eigenaar van Château Angelus (1er Grand cru classe A), adviseur op het het Château om de kwaliteit van de wijn nog verder te verbeteren.

Het grootste deel van de L'esprit de Jean Voisin wijn rijpt tot aan het moment van botteling in betonnen tanks. Tien procent van deze wijn wordt tot aan het moment van botteling op nieuwe eikenhouten vaten gerijpt.
Artikelnummer 961300
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Saint Émilion Grand Cru
Wijnhuis Château Jean Voisin
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Druif 1 Merlot
Druif 2 Cabernet Franc
% Druif 1 95
% Druif 2 5
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...