La Montina Franciacorta Millesimato Brut

La Montina Franciacorta Millesimato Brut

Meer wijnen & info van Tenuta La Montina

Smaak omschrijving:
Italiaanse mousserende wijn op zijn best! Een krachtig, droge expressie van het beste dat La Montina te bieden heeft.
 
La Montina, Italiaanse elegantie in het glas.

La Montina werd in 1987 opgericht door de drie broers Vittorio-, Gian Carlo- en Alberto Bozza. La Montina maakt mousserende wijnen in het Francia Corta gebied. Francia Corta ligt in de provincie Lombardije, op een uurtje rijden, oostelijk van de stad Milaan. Francia Corta is hét gebied in Italië voor de productie van mousserende wijnen volgens de traditionele- of Champagne methode. Francia Corta ontleent zijn unieke eigenschappen aan de tweede vergisting van de wijnen op fles. Het koolzuur dat hierbij ontsnapt lost op in de wijn en dit geeft de wijn zijn magische bubbels.

De geschiedenis van het domein gaat ver terug in 1620 wordt er voor het eerst melding gemaakt van het landhuis 'Benedetto Montini'. Vanaf dat moment worden het huis en de omliggende wijngaarden 'La Montina' genoemd. La Montina bezit 72 hectare aan wijngaarden en de productie is gegroeid van 25.000 flessen in 1987 tot 450.000 flessen nu.

Kwaliteit staat bij La Montina in alles voorop. Om de hoogste kwaliteit druivensap te verkrijgen wordt er gebruik gemaakt van twee grote houten druiven persen. Het is een zelfde soort pers waar de beste Champagne huizen nog altijd mee werken.
Daarnaast werken de broers volgens de Francia Corta richtlijnen, deze zijn het strengste ter wereld als het gaat om de productie van mousserende wijnen. Er mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van drie druivenrassen: Pinot bianco, pinot noir en pinot blanc. Bovendien moet de wijn na de tweede vergisting op fles tenminste 18 maanden in de kelders blijven liggen voordat deze verkocht mag worden. Deze lange rijping op fles geeft de wijnen extra diepgang, finesse en karakter.

Het streven naar kwaliteit door La Montina wordt door zowel de Italiaanse- als de internationale pers vaak onderscheiden.

Pers
Twee Bicchieri van de drie Bicchieri Gambero Rosso.
De Biccheri (bekertjes) zijn de meest felbegeerde onderscheidingen binnen de Italiaanse wijnindustrie en worden jaarlijks toegekend door Gambero Rosso, Italië's meest toonaangevend wijngids
Artikelnummer 647505
Soort Mousserend
Land Italië
Gebied Lombardia
Plaats Franciacorta
Wijnhuis Tenuta La Montina
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
Druif 2 Pinot Noir
% Druif 1 60
% Druif 2 40
Houtgebruik Nee
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...