Late Harvest Sauvignon Blanc,Viña Morandé (0,375 L)

Late Harvest Sauvignon Blanc,Viña Morandé (0,375 L)

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Goud gele wijn. Vol van geur met verleidelijke tonen van perzik, abrikoos. Zeer compleet van smaak, licht kruidig, zoet als honing en een intense afdronk. Prachtige geconcentreerde wijn. Het heerlijke rijke zoet wordt ondersteund door een zeer prettige frisse smaak die door de kenmerkende frisheid van de Sauvignon Blanc druif. Heerlijk bij fris zoete desserts: Citroentaart, vruchten salades, en ijs op basis van frisse fruit soorten: aardbei, framboos, sinasappel etc.
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit
Deze dessertwijn wordt gemaakt van zeer rijpe sauvignon blanc druiven die (deels) door botrytis (edele rot) zijn aangetast. Dit natuurlijk proces zorgt voor een concentratie van fris zoete smaken in de wijn.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Pers
Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
De wijnen ontvingen de afgelopen jaren lovende scores in verschillende wijnmagazines en van critici. Zoals Robert Parker's Wine Advocate, Perswijn, Wine Spectator.

Pers
90+ van de 100 punten Decanter.
"Barley sugar aromas lead on to honeyed apricot, peach and rich marmalade. Vivacious acidity enlivens toffee-coated dried fruit and nuts on the sweet engagingly opulent palate all the way to the bittersweet orange finish. Fabulous value". Decanter is een van 's werelds meest toonaangevend wijntijdschriften.
Artikelnummer 509000
Soort Dessertwijn
Land Chili
Gebied Valle Casablanca
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype krachtig zoet, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,375
Flessen per doos 24
Kelderrestant Nee
Loading...