Les Coquillères Gros Manseng Côtes de Gascogne

Les Coquillères Gros Manseng Côtes de Gascogne

Smaak omschrijving:
Deze wijn heeft een heerlijke fris zoete en sappige smaak: Rijpe gele appel, abrikozen en tropisch fruit: lychee, ananas, hintje mango en citrusfruit. De afdronk is heerlijk lang en fris met subtiele zoetheid.
 
We zijn lang op zoek geweest naar lekkere, goed gemaakte wijnen uit de Côtes Gascogne. Het aanbod is groot en de kwaliteit vaak zeer middelmatig.
Na veel geproefd en vergeleken te hebben, staken de wijn van Elisabeth Prataviera er met kop en schouders bovenuit. De wijnen zijn loep- & spatzuiver van smaak, met kenmerkende Côtes de Gascogne frisheid.

De wijnstreek Côtes de Gascogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk. De wijngaarden van de familie Prataviera liggen in het hart van de streek aan de Santiago de Compostella route. De wijnen worden gemaakt door wijnmaakster en eigenaresse Elisabeth Prataviera.

Wijngaard en wijnmaken
De druiven worden in de vroege ochtend geplukt om niets van het sappige fruit en frisse zuren verloren te laten gaan. Bij aankomst in de wijnmakerij worden de druiven ontsteeld, licht gekneusd en direct koud ingeweekt. Doel van dit inwekingsproces is om extra aroma's en smaak aan de druivenschillen te onttrekken. Vervolgens wordt het druivensap op lage temperatuur vergist om niets van de frisse delicate smaken verloren te laten gaan. Na de vergisting, tot aan het moment van botteling, rijpt de wijn 'sur lie' op de fijne gistsporen om aan extra smaakdiepgang te winnen.
Artikelnummer 866701
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Sud-Ouest
Plaats Côtes De Gascogne
Smaaktype aromatisch, fris, licht zoet
Vegan Nee
Druif 1 Gros Manseng
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...