Mailly champagne Grand Cru Blanc de Pinot Noir

Mailly champagne Grand Cru Blanc de Pinot Noir

Smaak omschrijving:
Een Champagne die vol en krachtig van smaak is met tonen van citrus, perzik en rood fruit met een lange, mineraal - krachtige afdronk. Te combineren met gegratineerde vis, schaal, schelpdieren, foie gras, visgerechten met royale sauzen en bij diverse gevogelte bereidingen.

De druiven voor deze Champagne zijn uitsluitend afkomstig van Grand Cru wijngaarden!
 
Mailly is een relatief jonge producent opgericht in 1929 die alleen maar producten van eigen bodem verkoopt. De Champagnes worden gemaakt van de druiven uit Mailly gelegen op de noord-helling van de Montagne de Reims. Mailly is één van de 17 Grand Cru gebieden (van de totaal 324 Cru's) in de Champagne streek.

Er wordt alleen gebruik gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay druiven. De kelders van Mailly bevinden zicht in de kalkgronden op 17 meter diepte. Er worden 8 verschillende soorten Champagnes geproduceerd, variererend van een de Brut NV tot de uiterst exclusieve Les Echansons.

Deze blanc de noirs Champagne wordt van uitsluitend pinot noir druiven gemaakt. Dit zorgt voor een krachtig, vol smakende Champagne.

Pers:
Door perswijn geselecteerd bij de beste blanc de noir Champagnes in 2011 & 2013. Perswijn is het meest gelezen wijnmagazine in Nederland.
Artikelnummer 899805
Soort Mousserend
Land Frankrijk
Gebied Champagne
Plaats Mailly-Champagne
Wijnhuis Champagne Mailly Grand Cru
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...