Mailly champagne Grand Cru brut réserve

Mailly champagne Grand Cru brut réserve

Smaak omschrijving:
Een Champagne van grote klasse! Subtiel, vol, mineraal en verfijnd droog van smaak, zeer fijne belletjes en een lange, krachtige afdronk. Super aperitief, bij oesters, schaal-, schelpdier gerechten en sushi.

De druiven voor deze Champagne zijn uitsluitend afkomstig van Grand Cru wijngaarden.
 
Mailly is een relatief jonge producent opgericht in 1929 die alleen maar producten van eigen bodem verkoopt. De Champagnes worden gemaakt van de druiven uit Mailly gelegen op de noord-helling van de Montagne de Reims.

Mailly is gevestigd in één van de 17 Grand Cru gebieden (van de totaal 324 Cru's) in de Champagne streek. Er wordt alleen gebruik gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay druiven. De kelders van Mailly bevinden zicht in de kalkgronden op 17 meter diepte. Er worden 8 verschillende soorten Champagnes geproduceerd, variererend van een de Brut NV tot de uiterst exclusieve Les Echansons.

Pers:
91 van de 100 punten, Wine Spectator.
"Fresh and floral, offering bright, citrusy acidity layerd between notes of fresh quince, Key lime pie, ginger, spring blossom and kumquat, offering a lively bead and focused, mineral-tinged finish". Wine Spectator is een van de meest gelezen wijnmagazines ter wereld.
Artikelnummer 899801
Soort Mousserend
Land Frankrijk
Gebied Champagne
Plaats Mailly-Champagne
Wijnhuis Champagne Mailly Grand Cru
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
Druif 2 Chardonnay
% Druif 1 75
% Druif 2 25
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...