Mailly champagne Grand Cru brut réserve (0,375L)

Mailly champagne Grand Cru brut réserve (0,375L)

Smaak omschrijving:
Subtiel, vol en verfijnd droog van smaak, zeer fijne belletjes en een lange frisse afdronk. Drinken bij: Als aperitief, bij oesters, schaal- en schelpdiergerechten en sushi.
Deze Champagne is gemaakt van druiven die uitsluitend afkomstig zijn van Grand Cru wijngaarden!
 
Mailly is een relatief jonge producent opgericht in 1929 die alleen maar producten van eigen bodem verkoopt. De Champagnes worden gemaakt van de druiven uit Mailly gelegen op de noord-helling van de Montagne de Reims. Mailly is één van de 17 Grand Cru gebieden (van de totaal 324 Cru's) in de Champagne streek. Er wordt alleen gebruik gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay druiven. De kelders van Mailly bevinden zicht in de kalkgronden op 17 meter diepte. Er worden 8 verschillende soorten Champagnes geproduceerd, variererend van een de Brut NV tot de uiterst exclusieve Les Echansons.

Pers:
In 2010 en 2011, een top tien notering bij de Perswijn brut Champagne proeverij! Perswijn, nr. 8, december 2011. "Toasting, noten, amandelen, breed en smaakvol, droog en krachtig, rijp, lengte, complexiteit". Perswijn is het meest gelezen wijnmagazine in Nederland.

91 van de 100 punten, Wine Spectator, december 2012.
"Fresh and floral, offering bright, citrusy acidity layerd between notes of fresh quince, Key lime pie, ginger, spring blossom and kumquat, offering a lively bead and focused, mineral-tinged finish". Wine Spectator is een van de meest gelezen wijnmagazines ter wereld.
Artikelnummer 899800
Soort Mousserend
Land Frankrijk
Gebied Champagne
Plaats Mailly-Champagne
Wijnhuis Champagne Mailly Grand Cru
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
Druif 2 Chardonnay
% Druif 1 75
% Druif 2 25
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,375
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...