Mailly champagne Grand Cru brut réserve Magnum

Mailly champagne Grand Cru brut réserve Magnum

Smaak omschrijving:
Subtiel, vol en verfijnd droog van smaak, zeer fijne belletjes en een lange frisse afdronk. Drinken als aperitief, bij oesters, schaal-, schelpdier gerechten en sushi.
Deze Champagne is gemaakt van druiven die uitsluitend afkomstig zijn van Grand Cru wijngaarden!
 
Mailly is een relatief jonge producent opgericht in 1929 die alleen maar producten van eigen bodem verkoopt. De Champagnes worden gemaakt van de druiven uit Mailly gelegen op de noord-helling van de Montagne de Reims.

Mailly is gevestigd in één van de 17 Grand Cru gebieden (van de totaal 324 Cru's) in de Champagne streek. Er wordt alleen gebruik gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay druiven. De kelders van Mailly bevinden zicht in de kalkgronden op 17 meter diepte. Er worden 8 verschillende soorten Champagnes geproduceerd, variererend van een de Brut NV tot de uiterst exclusieve Les Echansons.

Pers:
In 2010 en 2011, een top tien notering bij de Perswijn brut Champagne proeverij! " Toasting, noten, amandelen, breed en smaakvol, droog en krachtig, rijp, lengte, complexiteit". Perswijn, nr. 8, december 2011. Perswijn is het meest gelezen wijnmagazine in Nederland.

91 van de 100 punten, Wine Spectator, december 2012.
"Fresh and floral, offering bright, citrusy acidity layerd between notes of fresh quince, Key lime pie, ginger, spring blossom and kumquat, offering a lively bead and focused, mineral-tinged finish". Wine Spectator is een van de meest gelezen wijnmagazines ter wereld.
Artikelnummer 899802
Soort Mousserend
Land Frankrijk
Gebied Champagne
Plaats Mailly-Champagne
Wijnhuis Champagne Mailly Grand Cru
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
Druif 2 Chardonnay
% Druif 1 75
% Druif 2 25
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 1,5
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...