Mailly champagne Grand Cru extra brut

Mailly champagne Grand Cru extra brut

Smaak omschrijving:
Een fantastische aperitief Champagne maar vooral aanbevolen bij oesters, kaviaar en verfijnde visbereidingen in lichte sausen. Gemaakt van 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay. De citrus aroma's zijn perfect in harmonie met het complex aroma van gedroogd fruit, gecomplementeerd door een lange krachtige, frisse afdronk.
 
Mailly is een relatief jonge producent opgericht in 1929 die alleen maar producten van eigen bodem verkoopt. De Champagnes worden gemaakt van de druiven uit Mailly gelegen op de noord-helling van de Montagne de Reims. Mailly is één van de 17 Grand Cru gebieden (van de totaal 324 Cru's) in de Champagne streek. Er wordt alleen gebruik gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay druiven. De kelders van Mailly bevinden zicht in de kalkgronden op 17 meter diepte. Er worden 8 verschillende soorten Champagnes geproduceerd, variererend van een de Brut NV tot de uiterst exclusieve Les Echansons.

Pers:
Deze Champagne is in december 2010, in zowel de Telegraaf als het Wijnmagazine Perswijn, uitgeroepen tot beste Champagne van Nederland!

90 van de 100 punten, Wine Spectator, december 2012.
"Balanced and appealing, with an open-knit structureamd accessible flavors of cannelé, poached apple, black cherry candy, citrus zest and pickeld ginger. Offers a fresh, mineral-tinged finish".
Wine Spectator is een van 's werelds meest gelezen wijnmagazines
Artikelnummer 899804
Soort Mousserend
Land Frankrijk
Gebied Champagne
Plaats Mailly-Champagne
Wijnhuis Champagne Mailly Grand Cru
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
Druif 2 Chardonnay
% Druif 1 75
% Druif 2 25
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...