Mancino Vermouth Rosso Amaranto

Mancino Vermouth Rosso Amaranto

Meer wijnen & info van Mancino Vermouth

Smaak omschrijving:
Mancino Rosso amaranto heeft een licht medicinale bitterzoete smaak. Rijke geur van vanille, rabarber, jeneverbes, toast, mirre, kruidnagel, kaneel en gedroogde sinaasappel.
 
Voordat Giancarlo Mancino, Mancino Vermouth creëerde werkte hij in de meest vooraanstaande hotels en bars over de hele wereld. Lange tijd werkte hij in London samen met Salvatore Calabrese een van de meeste vooraanstaande bartenders ter wereld.
Giancarlo besloot terug te keren naar Italië en droomde ervan om een topkwaliteit vermouth te maken. De vermouths waar hij tot die tijd meewerkte hadden naar zijn mening te weinig smaakcomplexiteit en premium uitstraling.
Eeuwenoude vermouth recepten van vooraanstaande vermouth makers dienden als inspiratie voor zijn eigen vermouths. In 2011 kwam Giancarlo een klein familiebedrijf op het spoor dat beroemd en vermaard is vanwege de verfijnde vermouths die zij maken. Samen met dit bedrijf ontwikkelde en perfectioneerde Giancarlo zijn veel geprezen vermouths. De kwaliteit van Giancarlo Mancino zijn vermouths bleef niet onopgemerkt en zijn inmiddels in veel vooraanstaande bars en hotels te vinden

De basis voor de verschillende vermouths zijn de Trebianno druif voor de witte vermouths en de Barbera druif voor de rosé en rode vermouths. Vervolgens wordt aan iedere vermouth type een unieke mix natuurlijke kruiden afkomstig uit Italië, Thailand, Vietnam.
Serveersuggestie:
Uitermate geschikt voor de klassieke Negroni of manhattan coctails. Of als u eens wat anders wilt proberen een Milano-Torino 50 ml Mancino Rosso 40 ml Campari 1 scheutje rabarberbitter Shaken met ijs en serveren met een mooie krul van sinaasappelschil.En genieten maar.
Artikelnummer 465602
Soort Vermouth
Land Italië
Wijnhuis Mancino Vermouth
Vegan Nee
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...