Mancino Vermouth Sakura 0.5l.

Mancino Vermouth Sakura 0.5l.

Meer wijnen & info van Mancino Vermouth

Smaak omschrijving:
Deze limited edition-vermouth werd oorspronkelijk geproduceerd voor het Mandarin Oriental Hotel in Tokio. De Japanse vertaling van sakura is 'kersenbloesem' en verwijst naar de rozige tint van deze vermouth en het gebruik van kersenbloesem in het recept als eerbetoon aan de prachtige bloem. Een perfecte mix van 20 botanicals zorgen voor een unieke vermouth die heerlijk zacht, verfijnd en fruitig van smaak is.
 
Voordat Giancarlo Mancino, Mancino Vermouth creëerde werkte hij in de meest vooraanstaande hotels en bars over de hele wereld. Lange tijd werkte hij in London samen met Salvatore Calabrese een van de meeste vooraanstaande bartenders ter wereld.
Giancarlo besloot terug te keren naar Italië en droomde ervan om een topkwaliteit vermouth te maken. De vermouths waar hij tot die tijd meewerkte hadden naar zijn mening te weinig smaakcomplexiteit en premium uitstraling.
Eeuwenoude vermouth recepten van vooraanstaande vermouth makers dienden als inspiratie voor zijn eigen vermouths. In 2011 kwam Giancarlo een klein familiebedrijf op het spoor dat beroemd en vermaard is vanwege de verfijnde vermouths die zij maken. Samen met dit bedrijf ontwikkelde en perfectioneerde Giancarlo zijn veel geprezen vermouths. De kwaliteit van Giancarlo Mancino zijn vermouths bleef niet onopgemerkt en zijn inmiddels in veel vooraanstaande bars en hotels te vinden

De basis voor de verschillende vermouths zijn de Trebianno druif voor de witte vermouths en de Barbera druif voor de rosé en rode vermouths. Vervolgens wordt aan iedere vermouth type een unieke mix natuurlijke kruiden afkomstig uit Italië, Thailand, Vietnam.

Over deze Vermouth:
Deze limited edition-vermouth werd oorspronkelijk geproduceerd voor het Mandarin Oriental Hotel in Tokio. De Japanse vertaling van sakura is 'kersenbloesem' en verwijst naar de rozige tint van deze vermouth en het gebruik van kersenbloesem in het recept als eerbetoon aan de prachtige bloem. Een perfecte mix van 20 botanicals zorgen voor een unieke vermouth.

Serveersuggestie:
Diamante, “A cool and refreshing, easy Champagne Cocktail”.
50ml Mancino Vermouth Sakura, 100ml Rose’ Champagne. Giet koude Vermouth in een Champagne coupe of flute, voeg langzaam de Champagne toe, roer een keer. Garnering: Een eetbare micro viooltje.
Artikelnummer 465604
Soort Vermouth
Land Italië
Wijnhuis Mancino Vermouth
Vegan Nee
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...