Mancura Andino Syrah, Cabernet Franc, Merlot

Mancura Andino Syrah, Cabernet Franc, Merlot

Meer wijnen & info van Viña Mancura

Smaak omschrijving:
Een fantastische blend van de druiven Syrah, Cabernet Franc en Merlot. De wijn is vol, krachtig en stevig van smaak, boordevol rijpe bramen, pruimen, zwarte kersen, laurier en casis. En volle smaaktonen van chocolade, vanille (houtrijping) en een hint zwarte peper (Syrah). De afdronk is lang en stevig. Bij uitstek geschikt in combinatie met vleesgerechten (+ stevige sauzen), wildgerechten, stoofschotels en gerijpte harde kazen.
 
De naam Mancura is een verwijzing naar de Andes condor. Voor de Chilenen staat deze vogel symbool als de bewaker van het land. De Andes condor is een giersoort die voorkomt in Zuid Amerika met een vleugel spanwijdte van maar liefst 3 meter. Deze condor behoort tot de grootste vogelsoorten ter wereld.

Het opvallende aan de wijnen die Mancura maakt is de bijzonder gunstige prijs- kwaliteitsverhouding; iedere wijn biedt geweldig veel kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. Door de evenwichtige samenstelling van de Mancura wijnen, zijn ze goed te combineren met uiteenlopende gerechten maar kunnen ook heerlijk ´los´van de maaltijd worden gedronken.

Duurzaamheid: 'Certified sustainable wine of Chile'
Mancura is zeer trots omdat het als eerste wijnbedrijf in Chili de duurzaamheidscode 'Certified sustainable wine of Chile' heeft weten te behalen. Mancura heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Het langgerekte Zuid-Amerikaanse Chili is een van de meest ideale wijnlanden ter wereld. 'Chili is een plantenkas, waarvan God het dak is vergeten'. Het is een geliefde beeldspraak van de Chilenen om aan te geven hoe perfect het klimaat in hun langgerekte land is. De laatste 30 jaar is de Chileense wijnbouw enorm gemoderniseerd. Het ideale wijnbouw klimaat en de modernste wijnmaak technologieën leveren heerlijke fruitige kwaliteitswijnen op die over de hele wereld geliefd zijn.

Chileense wijnen zijn duidelijk wijnen uit de Nieuwe Wereld wijnlanden maar met een Europees tintje. Ze worden vaak gemaakt van Franse druivenrassen, maar zijn over het algemeen soepeler, fruitiger, sappiger en toegankelijker dan hun Europese tegenhangers.
Artikelnummer 909050
Soort Rode wijn
Land Chili
Wijnhuis Viña Mancura
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Ja
Druif 1 Syrah
Druif 2 Cabernet Franc
Druif 3 Merlot
% Druif 1 85
% Druif 2 10
% Druif 3 5
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...