Mancura Etnia Carmenère

Mancura Etnia Carmenère

Meer wijnen & info van Viña Mancura

Smaak omschrijving:
Lekker zwoel, rijp, soepel van smaak. U proeft zwart fruit zoals bramen, pruimen, een hint chocola en kruidigheid.
Heerlijk om zo 'los' te drinken, maar ook lekker bij borrelgarnituur, vlees-, pasta gerechten en gerijpte harde kazen.
 
De naam Mancura is een verwijzing naar de Andes condor. Voor de Chilenen staat deze vogel symbool als de bewaker van het land.
De Andes condor is een giersoort die voorkomt in Zuid Amerika met een vleugel spanwijdte van maar liefst 3 meter. Deze condor behoort tot de grootste vogelsoorten ter wereld.

Het opvallende aan de wijnen die Mancura maakt is de bijzonder gunstige prijs- kwaliteitsverhouding; iedere wijn biedt geweldig veel kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. De Mancura wijnen, zijn ze goed te combineren met uiteenlopende gerechten maar kunnen ook heerlijk ´los´van de maaltijd worden gedronken.

Duurzaamheid: 'Certified sustainable wine of Chile'
Mancura is zeer trots omdat het als eerste wijnbedrijf in Chili de duurzaamheidscode 'Certified sustainable wine of Chile' heeft weten te behalen. Mancura heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Het langgerekte Zuid-Amerikaanse Chili is een van de meest ideale wijnlanden ter wereld. 'Chili is een plantenkas, waarvan God het dak is vergeten'. Het is een geliefde beeldspraak van de Chilenen om aan te geven hoe perfect het klimaat in hun langgerekte land is. De laatste 30 jaar is de Chileense wijnbouw enorm gemoderniseerd. Het ideale wijnbouw klimaat en de modernste wijnmaak technologieën leveren heerlijke fruitige kwaliteitswijnen op die over de hele wereld geliefd zijn.

Chileense wijnen zijn duidelijk wijnen uit de Nieuwe Wereld wijnlanden maar met een Europees tintje. Ze worden vaak gemaakt van Franse druivenrassen, maar zijn over het algemeen soepeler, fruitiger, sappiger en toegankelijker dan hun Europese tegenhangers.

Pers
3,5 van de vijf sterren= goed, Perswijn.
Perswijn is Nederlands oudste- en meest toonaangevende wijnmagazine.
Artikelnummer 909025
Soort Rode wijn
Land Chili
Gebied Valle Central
Wijnhuis Viña Mancura
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Ja
Druif 1 Carmenère
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...