Maravilla Chardonnay - Tijdelijk niet beschikbaar

Maravilla Chardonnay - Tijdelijk niet beschikbaar

Meer wijnen & info van Viña Maravilla

Smaak omschrijving:
Neem voor een alternatief contact op met je accountmanager of bel ons voor advies: 072 - 540410

De wijn is vol, zacht en fris van smaak met tonen van gele appel, ananas, meloen en een hintje vanille. Heerlijk als aperitief wijn, bij borrelhapjes, visgerechten, salades, schaal- en schepdieren.
 
Het opvallende aan de wijnen die Maravilla maakt is de bijzonder gunstige prijs- kwaliteitsverhouding; iedere wijn biedt geweldig veel kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. "Een perfect voorbeeld van wat Chili aan kwaliteit kan leveren voor een zeer bescheiden prijs". Perswijn is Nederlands grootste- en oudste wijnmagazine.

Maravilla is onderdeel van Viña Morandé.
Wijnmaker Pablo Morandé is één van de grondleggers van de moderne Chileense wijnbouw. In dienst, als wijnmaker bij Concha Y Torro, één van Chili's grootste wijnbedrijven, heeft hij aan de wieg gestaan van één van Chili's eerste rode topwijnen: Don Melchor.
In 1996 richtte Pablo Morandé, samen met een groep vrienden Vinã Morandé op. In korte tijd groeide het bedrijf uit tot één van de meest toonaangevende wijnbedrijven in Chili. Pablo Morandé is nog altijd als adviseur bij het bedrijf betrokken.

Pers
"Het dynamische Morandé in Cassablanca Valley heeft een tweede serie wijnen in de aanbieding onder de naam Maravilla, die steeds onze aandacht trekt'. 'Deze chardonnay is niet alleen mooi rijk maar ook heel levendig, in de smaak zacht en sappig, met perzik en limoen". Perswijn, mei 2011, rubriek uitgelicht. Perswijn is het meest gelezen wijnblad in Nederland.

Wine and Spirits magazine: Winery of the year 1999, 2004 & 2008
Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en kwaliteits pionier binnen de Chileense wijnbranche.

Perswijn nogmaals over Maravilla.
"Veel Chileense wijnbedrijven zijn op meerdere fronten actief. De beste wijnen brengen ze onder eigen naam op de markt. Dat zijn de vlaggenschepen, de wijnen waaraan het meeste prestige wordt ontleend. Maar Chilenen zijn goede handelaren - het lijken wel Nederlanders - en begrijpen dat veel afnemers ook goedkopere wijnen willen, die minder prestigieus zijn, maar wel veel waar bieden voor hun geld".

"Het huis Morandé, dat een goede naam heeft met zijn wijngoed in Casablanca Valley, heeft om die reden Maravilla. Uiteraard komen de druiven voor deze wijn niet uit de mooie wijngaarden in Casablanca, maar uit verschillende plekken in het centrale deel van Chili, waar je voor weinig geld aan kwalitatief goede druiven kunt komen. Deze Chardonnay wordt gemaakt op frisheid, dus helemaal zonder houtopvoeding. Een perfect voorbeeld van wat Chili aan kwaliteit kan leveren voor een zeer bescheiden prijs". Perswijn is het meest gelezen wijnblad in Nederland.
Artikelnummer 809010
Soort Witte wijn
Land Chili
Gebied Valle Central
Wijnhuis Viña Maravilla
Smaaktype licht fris, droog
Vegan Ja
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...