Mas de la Source rosé Pays d'Oc 10 LTR BIB

Mas de la Source rosé Pays d'Oc 10 LTR BIB

Smaak omschrijving:
Een droge fruitige en sappige rosé. U proeft frisse tonen van framboosjes, aardbei en lichte kruidigheid die de Zuid-Franse afkomst van deze wijn verraadt. Een allemansvriend die geschonken kan worden als aperitief, bij borrelhapjes, salades, zonnige voor- & hoofdgerechten.
 
Mas de la Source maakt sinds 1905 wijn. Het domein is gevestigd in een schitterend 12e eeuws kasteel. Dit domein is één van de pioniers op het gebied van de 'Languedoc wijnen nieuwe stijl' en hoort bij de beste wijnbedrijven van de Languedoc. Als één van de eersten in de Languedoc, plantte dit domein o.a cabernet sauvignon, syrah, chardonnay en sauvignon blanc druivenstokken aan. Met deze verschillende druiven maakt La Petite Source heerlijke soepele, toegankelijke witte, rosé en rode wijnen, van hoge kwaliteit.

Mas de la Source is sinds 2006 Qualenvi gecertificeerd, dit is een kwaliteits certificaat voor onafhankelijke wijnmakers die voldoen aan strenge regels wat betreft: hygiëne, kwaliteit, milieu en duurzaamheid.

Mas de la Source is gelegen in één van de grootste wijngebieden ter wereld, de Languedoc in Frankrijk. De Languedoc is als wijngebied onherkenbaar veranderd. In het verleden stond in dit gebied niet de kwaliteit maar de kwantiteit voorop en was de wijn over het algemeen van matige kwaliteit. Door ambitieuze wijnbedrijven is er, de laatste twintig jaar, enorm veel geïnvesteerd om de kwaliteit van de Languedoc wijnen te verbeteren.
Wijngaarden werden aangeplant met de internationale druivenrassen zoals; cabernet sauvignon en chardonnay. Tegelijkertijd is er volop geïnvesteerd in het moderniseren van de wijnkelders. Door deze aanpak is de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren sterk verbeterd.
Artikelnummer 743203
Soort Rosé
Land Frankrijk
Gebied Vin de Pays d'Oc
Wijnhuis La Petite Source
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Grenache
Druif 2 Cinsault
% Druif 1 70
% Druif 2 30
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 10
Flessen per doos 1
Kelderrestant Nee
Loading...