Meursault 1er Cru Genevrières Cuvée Baudot Hospice de Beaune

Meursault 1er Cru Genevrières Cuvée Baudot Hospice de Beaune

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Een absolute TOP Meursault! Super balans, met hoge mate van smaak complexiteit, zeer lange afdronk, krachtig, intens en verfijnd. Wauw! Les Genevrières wordt gezien als een van de beste Premier Cru wijngaarden van het Meursault gebied.
 
De Hospices de Beaune bezitten 1,48 ha in de Meursault 1ers Crus Genevrières-Dessus en Meursault Genevrières-Dessous. Les Genevrières wordt gezien als een van de beste Premiers Crus van Meursault. Deze wijngaarden hebben de Hospices in 1866 ontvangen van Félix Baudot (1796), een groot verzamelaar van kunst en antiek. Daarnaast bezitten de Hospices hier ook nog een dikke halve hectare die in de Cuvée Philippe Le Bon wordt verwerkt.

Les Genevrières liggen tussen de 240 en 280 meter hoogte en de helling is op het oosten gericht. De bodem bevat overwegend klei. De wijngaarden liggen links en rechts ingeklemd tussen de Premiers Crus Les Charmes-Dessus/Les Perrières en Poruzot. Boven en onder liggen respectievelijk de Village-wijngaarden ‘Les Narvaux-Dessous’ en ‘Le Limozin’. De leeftijd van de stokken varieert tussen de 32 en 67 jaar.

Bij de veiling in 2011 heeft Vincent Girardin zes van de in totaal 23 vaten van deze wijn gekocht. Daarna heeft hij de wijn opgevoed en op fles gebracht.
Artikelnummer 892751
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Meursault
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...