Meursault Domaine Vincent  Bouzereau

Meursault Domaine Vincent Bouzereau

Smaak omschrijving:
Meursault op zijn Bourgondische best!
Vol, rijk, tegelijk fris en verfijnd van smaak. Dat alles in perfecte balans en met een heerlijk lange, volle, krachtige, elegante afdronk. Een heerlijke aperitief wijn en een goede combinatie met diverse vis- en schaaldier, witvlees, gevoglte gerechten en zachte kazen.
 
Vincent Bouzereau is (10e generatie!) wijnboer in het wereldberoemde wijn gebied Meursault en is in het gelijknamige dorp gevestigd. Hij bezit in totaal 18 hectare aan wijngaarden in o.a. de dorpen Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny-Montrachet.

Vincent zijn filosofie is simpel: "Om een goede fles wijn te maken heb ik top kwaliteit druiven nodig". Hij brengt om die reden dan ook veel tijd door in zijn wijngaarden om, na al het harde werken, in september druiven van topkwaliteit te kunnen oogsten.

De vinificatie, het wijnmaken, is 'traditioneel Bourgondisch'. In de praktijk betekent dit dat de alcoholische vergisting en verdere 'opvoeding' van de wijn plaatsvindt in eikenhouten vaten van 228 liter. Hiervan wordt ieder jaar, afhankelijk van de wijn in kwestie, 15 tot 30% vernieuwd. De vinificatie en opvoeding in eikenhouten vaten geeft de wijnen een extra dimensie in finesse en kracht.

Meursault is een van de meest bekende witte topwijnen van de Bourgogne. De wijngaarden liggen in de Côte de Beaune, ten zuiden van de stad Beaune. Is de Côte de Nuits (noordelijk van Beaune) befaamd om de rode wijnen, de Côte de Beaune is dat om zijn witte Bourgogne. Meursault is daar een wereldberoemd voorbeeld van. Talloze wijnboeren maken op de slechts 364 hectare die Meursault beslaat verschillende stijlen witte wijn. Dat varieert van 'vettige' wijnen, van de laaggelegen en veel klei bevattende wijngaarden, tot een frissere, meer verfijnde stijl van de kalkhoudende hellingen. Vincent Bouzereau maakt het laatste type wijn, met veel kracht en finesse.
Artikelnummer 856113
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Meursault
Wijnhuis Domaine Vincent Bouzereau
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...