Meursault Vieilles Vignes Girardin

Meursault Vieilles Vignes Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Verfijnd, vol, rond, elegant en verfrissend van smaak. Alles wat je van een Meursault mag verwachten proef je terug in deze wijn! Ultieme witte geniet- en diner wijn.
 
De wijnen van het wijnhuis Vincent Girardin horen bij de beste in de Bourgogne. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. 6000 m2 groot en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand.

Wijnmaker Eric Germain maakt alle wijnen, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt het huis Girardin een constant hoog- en homogeen kwaliteitsniveau.
Artikelnummer 892757
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Meursault
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...