Michael David Chardonnay Lodi

Michael David Chardonnay Lodi

Meer wijnen & info van Michael David Winery

Smaak omschrijving:
Fris, vol, zacht en romig - rond van smaak met kenmerkende Californische Chardonnay smaken die doen denken aan rijpe perzik, appel en een hint ananas. De wijn is vol rond en zacht van smaak met een lange, romige afdronk met een heerlijke toets vanille door de rijping op eikenhouten vaten. Een wijn die heerlijk is om 'los' per glas te schenken en fantastisch combineert bij een keur aan vis-, witvlees-, en gevolgelte gerechten en zachte (Franse) kazen.
 
Michael en David zijn de broers Michael en David Phillips. Sinds 1850 verbouwt de Phillips familie druiven, groenten en fruit in de streek Lodi, Californië. Een wijnstreek op steenworp afstand van de stad San Francisco. De combinatie van het mediterrane klimaat in Lodi en druiven die zich hier thuis voelen levert wijnen op die vol, rond en krachtig van smaak zijn.

In 1985 starten de broers met het maken van wijn onder hun eigen naam. Tot die tijd werden de druiven verkocht aan collega wijnmakers. Het bedrijf groeide als kool nadat in 2002 de Zinfandel wijn 'The Seven Deadly Zins' met veel succes werd geïntroduceerd. Het succes komt door een combinatie van factoren, Michael en David hebben een duidelijke focus op kwaliteit, duurzaamheid en het introduceren van wijnen met opvallende labels en namen zoals: 'Earthquake', 'Lust'en 'Petite Petit'.

Als familiebedrijf, de zesde generatie Kevin en Melissa Phillips werken inmiddels mee in het bedrijf,
is het thema duurzaamheid belangrijk. Alle wijngaarden en druiven die worden gekocht van collega's zijn officieel gecertificeerd volgens het 'Lodi rules for sustainable wine growing program'. De Michael David Winery is de eerste in het Lodi gebied geweest die deze certificering behaalde en een programma startte om boeren, waarvan ze druiven kopen, te stimuleren dit ook te doen. Inmiddels zijn ze allemaal sustainable gecertificeerd.

Gezien het succes van de Michael David Winery is het dan ook niet verwonderlijk dat in verschillende vooraanstaande wijnbladen zoals Wine Spectator en Wine Enthusiast de wijnen vaak hoge scores en speciale aanbevelingen krijgen.

Wijngaard & Wijnmaken:
De Chardonnay druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden van de familie David. de druiven worden in verschillende stadia van rijpheid geoogst om de wijn extra complexiteit, diepgang en fruitexpressie te geven.
Tweeënzestig van de druiven wordt vergist in nieuwe Franse eikenhouten vaten. De wijn rijpt tot aan het moment van vergisten, in deze vaten, op de gistresten (sur lie) om aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen. De overige 38% worden vergist in roestvrijstalen vaten. Vijftign procent van de wijn ondergaat malolactische vergisting waarbij het apelzuur op natuurlijke wijze wordt omgezet naar de milder smakende melkzuren.

Pers
"Year in year out, this is one of the best value wineries in the entire world. Working from grape sources in Lodi, they offer an assortment of wines, but their top cuvées are always the rather solid, full-flavored and savory dry red wines". Robert Parker Wine Advocate is een van de meest invloedrijke wijnpublicaties ter wereld.
Artikelnummer 856801
Soort Witte wijn
Land U.S.A.
Gebied Californië
Plaats Lodi
Wijnhuis Michael David Winery
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...