Millefiori Appassimento Rosso del Veneto

Millefiori Appassimento Rosso del Veneto

Smaak omschrijving:
Vol, soepel en rond van smaak. Je proeft rijpe bramen, pruimen, subtiele kruidigheid zoals laurier, subtiele hints van chocolade en vanille door de rijping op eikenhouten vaten. Een verleidelijke en toegankelijke rode Italiaan. Heerlijke wijn om los van de maaltijd te drinken of in combinatie met diverse pasta- en vleesgerechten of een stukje kaas.
 
De provincie Puglia wordt ook wel de hak aan de Italiaanse laars genoemd. Het landschap van Puglia is voor het grootste deel vlak en kenmerkt zich door uitgestrekte korenvelden, olijfboom– en wijngaarden. Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Druivenrassen zoals primitivo, negroamaro, nero di troia, malvasia nera houden van de Pugliaanse warmte. De wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid.

Paolo Leo's wijnmaak geschiedenis omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. De familie bezit twintig hectare wijngaarden. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. De wijnmaak filosofie van Paolo Leo is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer nodig om ervoor te zorgen dat elke wijn zijn unieke persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen.

Wij vielen voor de wijnen van Paolo Leo vanwege hun finesse en doordrinkbaarheid. Dit lijkt in tegenspraak met het warme klimaat en druivenrassen zoals primitivo en negroamaro, die volle, rijpe, rijke wijnen geven. Maar al te vaak zijn Zuid-Italiaanse wijnen log en overrijp van smaak waar je na een glas genoeg van hebt. De wijnen van Paolo Leo onderscheiden zich juist door hun finesse en doordrinkbaarheid.

Hoe dit komt? Paolo Leo is gewoon een hele goede wijnmaker die zijn wijngaarden (terroirs) goed kent en precies weet wat hij in de wijnkelder wel en niet moet doen. En last but not least de zeer goede prijskwaliteit verhouding van de wijnen. De Paolo Leo wijnen zijn het dan ook waard om ontdekt te worden. Tres bellissimo!

Deze wijn is afkomstig uit de Italiaanse Veneto streek in het Noordoosten van Italië. De wijn wordt gemaakt in het wijngebied Valpolicella. Dit gebied ligt in de nabijheid van de Romeo & Julia stad Verona. Het Valpolicella gebied is bekend vanwege de gelijknamige wijnen en de Amarone en Ripasso wijnen. Voor deze laatste twee wijnen worden druiven te drogen gelegd om uiteindelijk een vollere en meer krachtige wijn te krijgen. De Millefiori is duidelijk geïnspireerd op de Amarone en Ripasso wijnen. Waarom er dan geen Valpolicella op het etiket staat? Door de toevoeging van merlot is dit wettelijk niet toegestaan. Bovendien wordt de wijn door Paolo Leo in Puglia gemaakt. De druiven koopt hij in de Valpolicella streek.
Artikelnummer 954817
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Biologisch Nee
Vegan Nee
Druif 1 Corvina
Druif 2 Merlot
% Druif 1 80
% Druif 2 20
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...