Montepulciano d'Abruzzo Domini Aragonesi

Montepulciano d'Abruzzo Domini Aragonesi

Meer wijnen & info van Cantina Domini Aragonesi

Smaak omschrijving:
Vol, fruitige, super sappige, stoere Italiaanse wijn. Boordevol rijp donker fruit, met een hintje kruidigheid en en een lekkere volle, krachtige afdronk. Deze Italiaan is heerlijk 'los' per glas en bij diverse appetizers, vlees-, pasta- en groente gerechten. Dit is een wijn in de categorie: ideale Italiaanse rode huiswijn!
 
Abruzzo is voor de meeste Nederlanders een nog relatief onbekend gebied in het midden van Italië. Abruzzo ligt ter hoogte van Rome maar dan aan de oostkust grenzend aan de Adriatische zee. Abruzzo staat voornamelijk bekend om de mooie historische 'borgo' stadjes gebouwd op de heuvels en omringd door de ruige en ongerepte natuurparken zoals Gran Sasso en Majella. Veel stadjes ademen nog de sfeer van de middeleeuwen, dit in combinatie met de vele kastelen op de diverse bergtoppen maken Abruzzo tot een fantastisch gebied om te bezoeken.

Wijnbouw en wijnmaken gaan terug tot de zesde eeuw voor christus dankzij de Etrusken die, gevolgd door de Romeinen, een belangrijke rol speelden op het gebied van wijnbouw. Het gebied heeft de laatste 30 - 40 jaar een ware revival doorgemaakt. Vernieuwingen op het gebied van wijnbouw en wijnmaaktechniek speelden hierbij een belangrijke rol.

De Domini Aragonesi wijnen zijn afkomstig van Cantine Dragani. Het bedrijf werd opgericht in 1812 in die tijd waren de Dragani's eigenaren van twee beroemde landgoederen die nu nog altijd de basis van het bedrijf vormen. Het gaat hier om een echt familie bedrijf dat tegenwoordig geleid door Grazia Dragani.

Montepulciano.
Na Sangiovese het meest aangeplante blauwe druivenras. Overigens niet te verwarren met wijnen het prachtige Toscaanse stadje (Vino Nobile) Montepulciano deze worden overwegend van de Sangioveses druif gemaakt. De Abruzzen is dé streek voor de Montepulciano druif. Wijnen gemaakt van deze druif zijn donkere, volle, fruitig en stoere wijnen met een licht kruidige toets.

Wijnmaken
De druiven voor deze wijn worden vergist in roestvrij stalen tanks om een zo puur mogelijk expressie van de druif te krijgen. Na de vergisting rijpt de wijn nog enkele maanden voordat deze gebotteld wordt.
Artikelnummer 955900
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Abruzzo
Wijnhuis Cantina Domini Aragonesi
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Druif 1 Montepulciano
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...