Morandé Cabernet Sauvignon Gran Reserva Valle Maipo

Morandé Cabernet Sauvignon Gran Reserva Valle Maipo

Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Vol, stevig, tegelijk fris en krachtig van smaak. Boordevol zwarte bessen, bramen en cassis, een hint van laurier, vanille & koffie tonen door de goed gedoseerde houtrijping. De afdronk is elegant, krachtig en lang. Een kanjer! Bij vlees van de grill, tournedos, stoofschotels, wildgerechten en gerijpte harde kazen..
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit - Gran Reserva
Wijnen van bijzondere wijngaarden die druiven van topkwaliteit leveren. De wijnen worden gekenmerkt door; kracht, elegantie, balans en goed gedoseerde houtrijping met een uitstekend bewaar potentieel.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Pers
Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
De wijnen ontvingen de afgelopen jaren lovende scores in verschillende wijnmagazines en van critici. Zoals Robert Parker's Wine Advocate, Perswijn, Wine Spectator.

92 van de 100 punten Decanter.
"Despite the fact that this was a very hot year in Maipo, this shows a surprising, bright accidity surrounded by refreshing red fruit flavours and spices. The tannins are strong enough for game". Decanter is een toonaangevend internationaal wijnmagazine.

90 van de 100 punten Wine Spectator. Wine Spectator is een international toonaangevend wijnmagazine.
Artikelnummer 909012
Soort Rode wijn
Land Chili
Gebied Valle Maipo
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Ja
Druif 1 Cabernet Sauvignon
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...