Morandé Carmenère Gran Reserva Valle Maipo

Morandé Carmenère Gran Reserva Valle Maipo

Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Een intens rood gekleurde wijn met een paarse gloed. In de neus aroma's van zwart fruit als, zwarte bes en blauwe bessen. Floraal, kruidig en iets van vanille. In de mond intense tonen, sappig, fluwelig en fris. Zwarte kersen, specerijen en truffel. Gevolgd door een lange intense, krachtige afdronk. Goed te combineren met pasta's, bij vlees van de grill, tournedos, stoofschotels, wildgerechten en gerijpte harde kazen.
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit - Gran Reserva
Wijnen van bijzondere wijngaarden die druiven van topkwaliteit leveren. De wijnen worden gekenmerkt door; kracht, elegantie, balans en goed gedoseerde houtrijping met een uitstekend bewaar potentieel.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
De wijnen ontvingen de afgelopen jaren lovende scores in verschillende wijnmagazines en van critici. Zoals Robert Parker's Wine Advocate, Perswijn, Wine Spectator.

89 van de 100 punten, Robert Parker Wine Advocate.
Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnjournalist.
"The balanced and harmonious 2015 Gran Reserva Carmenere has a notable absence of herbal aromas and reveals ripe fruit without excess and a fine palate, nicely textured and approachable. Very tasty. It contains 8% Cabernet Franc and 7% Cariñena that probably round it out nicely".

4,5 van de maximaal vijf sterrren in Perswijn = zeer goed
"Kersen, groenig, bloemen, vanille. Elegantie, confiture, verleidelijk, balans, rijpe tannine, sap". Perswijn is Nederlands oudste- en meest gelezen wijntijdschrift.
Artikelnummer 909021
Soort Rode wijn
Land Chili
Gebied Valle Maipo
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Carmenère
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...