Morandé Pinot Noir Gran Reserva Valle Casablanca

Morandé Pinot Noir Gran Reserva Valle Casablanca

Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
De wijn is vol en fris van smaak, boordevol rijp fruit zoals aardbeien, frambozen en rijpe pruimen. De wijn is vol, fris en verfijnd van smaak met een aardse toets en perfect geintegreerde houtonen door de rijping op grote (foudres) eikenhouten vaten. De afdronk is lang en vol.
Bij wild gerechten zoals eend en duif en bij (pittige) Aziatische vleesgerechten.
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit - Gran Reserva
Wijnen van bijzondere wijngaarden die druiven van topkwaliteit leveren. De wijnen worden gekenmerkt door; kracht, elegantie, balans en goed gedoseerde houtrijping met een uitstekend bewaar potentieel.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw. Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Pers

90 punten Decanter Magazine
'Plummy, smoky, earthy – this is a multi-faceted and rewarding Pinot that shows as well on the dining table as it does on the tasting bench. Complex and lively.' Decanter Magazine is een vooraanstaand, internationaal veel gelezen, wijntijdschrift.

90+ van de 100 punten, Robert Parker's Wine Advocate.
"The 2015 Gran Reserva Pinot Noir is produced with fruit from the Ensueño vineyard in Casablanca on clay and granite soils. It fermented in stainless steel after a cold soak and matured in a combination of 2,000-liter oak foudres and 300- and 600-liter barrels for 14 months. It has an expressive nose of ripe cherries, quite aromatic, and a vibrant palate with refreshing acidity. They have changed the style of this wine, harvesting earlier and reducing the oak". Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnschrijver.
Artikelnummer 909029
Soort Rode wijn
Land Chili
Gebied Valle Casablanca
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Ja
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...