Paladin Moscato Spumante

Paladin Moscato Spumante

Meer wijnen & info van Paladin Vigne e Vini

Smaak omschrijving:
De smaak is superfruitig met heerlijke, zachte, zoete belletjes! Je proeft bloemenbloesem, rijpe perziken, tropisch fruit (ananas), sinasappel, mandarijn en een zoetige impressie van honing in de afdronk.
Voor de liefhebbers van een fris-zoete aperitief wijn. En uiteraard als dessertwijn: vruchtendesserts, ijs desserts, chocolade desserts.
 
In 1962 begint Valentino Paladin voor zich zelf. De zaken gaan goed en medio jaren zeventig worden de eerste wijngaarden gekocht. Paladin is een typisch Italiaans familie bedrijf want de hele familie is werkzaam in het bedrijf. Tegenwoordig is de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Valentino's kinderen; Lucia, Carlo en Roberto Paladin. Passie, onderzoek, toewijding, kwaliteit en respect voor tradities zijn de waarden die sinds de oprichting van het bedrijf nog altijd centraal staan.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Annone. Dit dorp ligt in het Oostelijk deel van het Veneto gebied, op een uur rijden van de stad Venetië. De liefde voor wijn en wijnbouw is in deze streek zeer oud en gaat tenminste terug tot de Romeinse tijd. De Romeinse geschiedschrijver Plinius de Oudere beschreef de Venetiaanse wijnen en wijngaarden en over hoe de wijnen in amfora's naar Rome werden vervoerd.

Naast Paladin en Bosco del Merlo in Veneto bezit de familie Castello Bonomi in Francia Corta het 'Champagne' gebied van Italië. En in het jaar 2000 kocht de familie Castelvecchi in het hart van de Toscaanse Chianti streek.
Artikelnummer 640910
Soort Mousserend
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Paladin Vigne e Vini
Smaaktype licht zoet, fruitig, mousserend
Vegan Nee
Druif 1 Moscato
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...