Banyuls Traditionnel 4 Ans Croix Milhas

Banyuls Traditionnel 4 Ans Croix Milhas

Smaak omschrijving:
Een donkere, zoete dessert wijn met aroma's van geroosterde amandelen, zoete vijgen en cacao, maar ook een hint van vanille, subtiele tonen van toffee en lichte kruidigheid. Heerlijk in combinatie met blauwe ader- en gerijpte kazen van de koe of het schaap en niet te vergeten chocolade desserts. Deze dessert wijn kan eventueel licht gekoeld gedronken worden (14 - 18C).
 
Vignerons Catalans is een van de beste wijncoöperaties van Zuid-Frankrijk met meer dan 2500 aangesloten wijnboeren en rond de 10.000 hectare aan wijngaarden. Het zonnige, droge klimaat van de Roussillon zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en op duurzame wijze verbouwd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat wijnmakers van Vignerons Catalans kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan druiven om de lekkerste wijnen te maken.

Het bedrijf is gevestigd in de Roussillon streek een van de zuidelijkst gelegen wijngebieden in Frankrijk. Het gebied wordt begrenst door de Pyreneeën in het zuiden en de Corbières in het noord westen. De wijnmakerij van Catalans is voorzien van de modernste wijnmaak apparatuur waardoor er heerlijke wijnen van top kwaliteit worden gemaakt.

Banyuls is niet alleen een prachtig havenplaatsje in het diepe zuiden van Frankrijk maar is ook de naam voor een wijnstijl. Banyuls wijnen zijn de ‘Franse neefjes en nichtjes’ van de bekende Portugese Port wijnen. Deze wijn wordt gemaakt door, net zoals bij Port, tijdens het wijnmaakproces, zoals dat van een rode wijn, wanneer de wijn een alcoholpercentage van 8% bereikt, te ‘versterken’ met wijnalcohol. Het effect hiervan is, naast een hoger alcohol percentage, dat de vergisting stopt en er onvergiste druivensuiker overblijven, die voor de zoete smaak zorgen. Vervolgens rijpt de wijn tenminste vier jaar in eikenhouten vaten wat verder bijdraagt aan de smaakrijkdom en complexiteit.
De Banyuls wijnen zijn, in vergelijking met Port, iets lichter van smaak en combineren perfect bij chocolade desserts en (harde) gerijpte kazen van geit, koe en schaap.
Artikelnummer 554503
Soort Dessertwijn
Land Frankrijk
Gebied Languedoc & Roussillon
Plaats Banyuls
Wijnhuis Vignerons Catalans
Smaaktype krachtig zoet, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Grenache Gris
Druif 2 Grenache Blanc
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Ja
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...