Muscat de Rivesaltes 'Gaudi' Vignerons Catalans

Muscat de Rivesaltes 'Gaudi' Vignerons Catalans

Smaak omschrijving:
Vol fruitig en friszoet van smaak. Sinasappelzest, citroen, vers druivensap, perzik en abrikoos. In Frankrijk veel gedronken als aperitief. Hier veel geschonken bij diverse zoete desserts en diverse kazen.
 
Deze dessertwijn is afkomstig uit de Roussillon in het uiterste zuiden van Frankrijk. De wijn is gemaakt van de druivensoort 'muscat petits grains'.

Zoals dat het geval is bij andere "vins doux naturels" wordt ook bij deze wijn de vergisting van de in de druiven aanwezige suikers gestopt door toevoeging van alcohol (mutage).

Door het samengaan van de zoetheid van de resterende natuurlijke suikers met de duidelijk aanwezige frisse tonen is dit een wijn die prachtig combineert met een grote diversiteit aan nagerechten. Een uiterst plezierige dessertwijn.

Vignerons Catalans is een van de beste wijncoöperaties van Zuid-Frankrijk met meer dan 2500 aangesloten wijnboeren en rond de 10.000 hectare aan wijngaarden. Het zonnige, droge klimaat van de Roussillon zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en op duurzame wijze verbouwd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat wijnmakers van Vignerons Catalans kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan druiven om de lekkerste wijnen te maken.

Het bedrijf is gevestigd in de Roussillon streek een van de zuidelijkst gelegen wijngebieden in Frankrijk. Het gebied wordt begrenst door de Pyreneeën in het zuiden en de Corbières in het noord westen.
De wijnmakerij van Catalans is voorzien van de modernste wijnmaak apparatuur waardoor er heerlijke wijnen van top kwaliteit worden gemaakt.

Onze serie wijnen van Vignerons Catalans zijn ideale huiswijnen, heerlijk om zo 'los' een glas van te drinken en perfect in combinatie met veel verschillende gerechten, borrelhapjes appetizers en salades.
Artikelnummer 554500
Soort Dessertwijn
Land Frankrijk
Gebied Languedoc & Roussillon
Plaats Rivesaltes
Wijnhuis Vignerons Catalans
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Muscat Petit Grains
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...