Nosis Rueda Buil & Giné

Nosis Rueda Buil & Giné

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Buil & Giné

Smaak omschrijving:
Subtiele tonen van citrus fruit zoals grape fruit en citroen worden afgewisseld door; frisse perzik, nectarine en peer. De afdronk van de wijn is lang, fris, vol, subtiel en zacht. Fantastische apertitief wijn om door te schenken bij borrelhapjes, vis- en groente- (voor-) gerechten.
 
Buil & Giné is vernoemd naar de grootvader van eigenaar Xavi Buil, Joan Giné. Joan, maakte samen met zijn kinderen en kleinkinderen wijn, omringd door de de indrukwekkende en schitterende wijngaarden van Priorat. Het gebied ligt 160 km zuidwestelijk van Barcelona en is een van Spanje’s meest exclusieve wijngebieden waar wijnen van wereldklasse worden gemaakt.

Buil & Giné is in 1996 opgericht door Xavi Buil. Het bedrijf bezit 22 hectare aan wijngaarden rond het dorp Gratallops, in het hart van Priorat. Veel van Priorat’s bekendste wijnbedrijven zijn hier in de buurt gevestigd.

De combinatie van het warme mediterrane klimaat, de leisteenbodems – licorella genaamd – in combinatie met oude wijnstokken maakt Priorat uniek. Deze combinatie van factoren zorgt voor lage natuurlijke opbrengsten en krachtige wijnen.

Naast de wijnen uit Priorat maakt Buil & Giné ook een witte wijn in de streek Rueda, van de Verdejo druif. In het verlengde van de Rueda, in de richting van het westen en de Portugese grens ligt het wijngebied Toro. Hier maakt Buil & Giné een krachtige rode wijn van de blauwe druif Tinta de Toro, de lokale naam voor de Tempranillo druif.
Artikelnummer 859300
Soort Witte wijn
Land Spanje
Gebied Rueda
Wijnhuis Buil & Giné
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Verdejo
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...