Nounat Binigrau Vi de la Terra Mallorca

Nounat Binigrau Vi de la Terra Mallorca

Meer wijnen & info van Binigrau Vins i Vinyes

Smaak omschrijving:
Een verrassende blend van de druivenrassen Prensal, een inheems druivenras en Chardonnay. Deze wijn is vol droog van smaak met mandarijn/ sinasappel, rijpe gele appel perzik, bloemenbloesem en een subtiele hint abrikoos en amandel. De afdronk is heerlijk, vol, en lang. Deze unieke wijn combineert schitterend met visgerechten, schaal- en schelpdier gerechten (kreeft, krab, coquilles). En gerechten uit Aziatische keuken die niet te pittig zijn. En gerechten met gegrilde groenten als basis.
 
De exclusieve wijnen van Binigrau, afkomstig van het beelschone eiland Mallorca. De internationale vraag naar deze wijnen is groot. Wij zijn dan ook heel blij dat wij deze wijnen exclusief voor Nederland mogen importeren!

Binigrau ligt in het het schilderachtige dorpje Biniali, niet ver van de hoofdstad Palma. Binigrau is opgericht in 2002. Eigenaren, de gebroeders Miguel en Mathías Batle, zijn beide voorstanders van minimalistische landbouw die de wijngaarden volgens biologische principes bewerken met enkele aanvullende biodynamische technieken. Ze volgen geen enkele huidige trend maar doen het op dezelfde manier zoals hun voorouders eeuwen geleden deden.

De broers zijn er van overtuigd dat deze natuurlijke werkwijze, met respect voor de natuur en omgeving, betere druiven van hogere kwaliteit oplevert.
De wijngaarden zijn vooral aangeplant met inheemse druivenrassen zoals: Montonegro, Collet en Prensal maar ook internationale variëteiten: Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

De kelder is uitgerust met de beste wijnmaak apparatuur. Wanneer de druiven arriveren nadat ze met de hand zijn geplukt, worden ze vergist in grote eikenhouten tanks, en kleinere Franse eikenhouten vaten voor de rode wijnen en de wijnen van de Chardonnay druif. Terwijl de inheemse Prensal wordt vergist en gerijpt in roestvrijstalen tanks en betonnen eieren.
Artikelnummer 866800
Soort Witte wijn
Land Spanje
Gebied Mallorca
Plaats Vi de la Tierra Mallorca
Wijnhuis Binigrau Vins i Vinyes
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Prensal Blanc
Druif 2 Chardonnay
Houtgebruik Ja
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...