Oakville Cabernet Sauvignon Napa Valley

Oakville Cabernet Sauvignon Napa Valley

Smaak omschrijving:
Krachtig, vol en gelaagd van smaak. Barstensvol rijp donker fruit: Zwarte bessen- kersen, bramen, pruimen en een aardse 'Napa' toets. De rijping op eikenhouten vaten heeft deze wijn perfect gebalanceerde smaakdiepgang gegeven: chocolade, cacao, vanille en tabak. De afdronk is lang, krachtig. Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wild gerechten en bij een gerijpt stuk kaas. Bij voorkeur serveren in grote glazen en 1 à 2 uur van te voren karaferen om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.
 
Het wijngebied Napa als wordt beschouwd als het 'Bordeaux' van Amerika. Dit vanwege de hoofdrol voor de druif Cabernet Sauvignon en het sjieke imago van het gebied.

Oakville Winery van de familie Pelissa ligt midden in een van de allerbeste sub gebieden van de Napa vallei: Oakville. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de 'Pelissa; wijngaard (Oakville AVA), die direct naast de wijnmakerij ligt. Deze wijngaard is omgeven door beroemde buren zoals: Screaming Eagle, Harlan Estate, Robert Mondavi, Opus One, Dalla Valle.

Wijnmaken:
24 maanden rijping op Franse eikenhouten vaten (225 l.) 50% nieuw.
Artikelnummer 964500
Soort Rode wijn
Land U.S.A.
Gebied Napa Valley
Wijnhuis Oakville Winery
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Cabernet Sauvignon
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...