Othello Napa Valley

Othello Napa Valley

Meer wijnen & info van Jean Pierre Moueix

Smaak omschrijving:
Wat krijg je als de eigenaar van o.a. Chateau Trotanoy en La Fleur-Petrus wijn gaat maken in Napa Valley? The best of both worlds! Nieuwe wereld rijpheid, met Bordeaux elegantie. Laat dat maar aan Christian Moueuix over, die al meer dan 30 jaar wijn in Napa Valley en Bordeaux maakt. Dit is een topwijn! Krachtig, complex, elegant en verfijnd!
 
Othello, geproduceerd uit de historische Napanook-wijngaard in Yountville, Californië, is een wijn die de bijzonderheid van zijn uitzonderlijke wijngaard tot uitdrukking brengt en in zijn jeugd toegankelijk en plezierig is.
Het was in de beroemde Napanook-wijngaard dat Christian Moueix in 1983 Dominus Estate oprichtte. Een historische locatie, het was de bron van fruit voor enkele van de beste Napa Valley-wijnen in de jaren veertig en vijftig. Met name de geschiedenis van de wijngaard kan worden teruggevoerd tot het begin van Napa Valley, toen George Yount, voor wie de stad Yountville werd genoemd, in 1838 daar voor het eerst wijnstokken plantte. Tegenwoordig produceert de wijngaard drie wijnen: Dominus, zijn vlaggenschip, Napanook en Othello.
De Napanook-wijngaard, een model vanwege zijn duurzame landbouwmethoden. Het irrigeren van de wijnstokken, eerder regel dan uitzondering in Napa Valley, wordt niet toegepast. Dit dwingt de wortels van de druivenstokken om diep in de bodem op zoek te gaan naar water en voedingstoffen.
Het is eigenaar Christian Moueix zijn diepe overtuiging dat dit de kwaliteit van de druiven, en uiteindelijk de wijn ten goede komt!

Zorgvuldige wijnbouw- en wijnbereidings methoden worden toegepast met als doel wijnen te produceren die puur, evenwichtig en complex zijn. Minimale tussenkomst en terughoudendheid tijdens het wijnmaak proces, en tijdens de ‘opvoeding’ van de wijn op de beste Franse eikenhouten vaten, behouden het karakter van de wijngaard.
Artikelnummer 943124
Soort Rode wijn
Land U.S.A.
Gebied Napa Valley
Wijnhuis Jean Pierre Moueix
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Cabernet Sauvignon
Druif 2 Cabernet Franc
Druif 3 Petit Verdot
% Druif 1 90
% Druif 2 5
% Druif 3 5
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Nee
Loading...