Oumsiyat Jaspe

Oumsiyat Jaspe

Meer wijnen & info van Alcart Oumsiyat

Smaak omschrijving:
Château Oumsiyat is een elegante wijn met aroma’s van gekonfijt rood fruit, eikenhout en een kruidige geur. Volle, krachtige wijn die zich soepel laat combineren met verfijnde gerechten van rood vlees en wild.
 
De familie Bou Sleiman waarvan Joseph de 4e generatie is heeft er alles aan gedaan de hedendaagse kennis in huis te halen, tegelijk tradities te respecteren. Passie en Erfdom van Vader op Zoon is de lijfspreuk sinds 1950 !

De beste Libanese wijnen komen uit de Bekaa-vallei, de hellingen van deze vallei vormen ideale klimatologische condities voor de teelt van blauwe druiven. Er zijn ongeveer 300 zonnedagen, terwijl het in de nacht goed afkoelt, er valt genoeg neerslag en druivenstokken kunnen tot 1000 meter hoogte geplant worden.

De bodem bestaat vooral uit kalk, de bodemgesteldheid maakt het mogelijk om elegante wijnen te maken. Tijdens de bloei- en rijpingsperiode van de druif is het erg droog, hierdoor komen er haast geen ziekten voor dus zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig. Dit komt uiteraard ten goede aan de kwaliteit van de wijn.
Artikelnummer 942100
Soort Rode wijn
Land Libanon
Wijnhuis Alcart Oumsiyat
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Druif 1 Cabernet Sauvignon
Druif 2 Syrah / Shiraz
Druif 3 Cinsault
Druif 4 Carignan
% Druif 1 60
% Druif 2 20
% Druif 3 10
% Druif 4 10
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...