Oumsiyat Merlot

Oumsiyat Merlot

Meer wijnen & info van Alcart Oumsiyat

Smaak omschrijving:
Een vol smakende, verleidelijke rode wijn gemaakt van de wereldberoemde Merlot druif. Super lekker en zijdezacht van smaak met een lange, romige, krachtige afdronk. Heerlijk om 'los' per glas te drinken. En deze allrounder combineert heel goed met pasta-, vlees-, en groentegerechten
 
De familie Bou Sleiman waarvan Joseph de 4e generatie is heeft er alles aan gedaan de hedendaagse kennis in huis te halen, tegelijk tradities te respecteren. Passie en Erfdom van Vader op Zoon is de lijfspreuk sinds 1950 !

De beste Libanese wijnen komen uit de Bekaa-vallei, de hellingen van deze vallei vormen ideale klimatologische condities voor de teelt van blauwe druiven. Er zijn ongeveer 300 zonnedagen, terwijl het in de nacht goed afkoelt, er valt genoeg neerslag en druivenstokken kunnen tot 1000 meter hoogte geplant worden.

De bodem bestaat vooral uit kalk, de bodemgesteldheid maakt het mogelijk om elegante wijnen te maken. Tijdens de bloei- en rijpingsperiode van de druif is het erg droog, hierdoor komen er haast geen ziekten voor dus zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig. Dit komt uiteraard ten goede aan de kwaliteit van de wijn.
Artikelnummer 942106
Soort Rode wijn
Land Libanon
Wijnhuis Alcart Oumsiyat
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Ja
Druif 1 Merlot
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...