Oumsiyat Assyrtico

Oumsiyat Assyrtico

Meer wijnen & info van Alcart Oumsiyat

Smaak omschrijving:
Fris en droog van smaak: Groen appel, gekonfijte citroen, kamille thee en een frisse, minerale afdronk. Heerlijk bij diverse vis-, schaal- en schelpdier gerechten.
 
De familie Bou Sleiman waarvan Joseph de 4e generatie is heeft er alles aan gedaan de hedendaagse kennis in huis te halen, tegelijk tradities te respecteren. Passie en Erfdom van Vader op Zoon is de lijfspreuk sinds 1950!

De beste Libanese wijnen komen uit de Bekaa-vallei, de hellingen van deze vallei vormen ideale klimatologische condities voor de teelt van blauwe druiven. Er zijn ongeveer 300 zonnedagen, terwijl het in de nacht goed afkoelt, er valt genoeg neerslag en druivenstokken kunnen tot 1000 meter hoogte geplant worden.

De bodem bestaat vooral uit kalk, de bodemgesteldheid maakt het mogelijk om elegante wijnen te maken. Tijdens de bloei- en rijpingsperiode van de druif is het erg droog, hierdoor komen er haast geen ziekten voor dus zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig. Dit komt uiteraard ten goede aan de kwaliteit van de wijn.

Assyrtico
Door de alsmaar groeiende populariteit van Assyrtiko wijnen, afkomstig van het Griekse eiland Santorini, is dit druivenras ook in Libanon aangeplant. Vijf jaar geleden was Château Oumsiyat de eerste die dit druivenras in Libanon aanplantte.
Artikelnummer 842106
Soort Witte wijn
Land Libanon
Wijnhuis Alcart Oumsiyat
Smaaktype licht, fris
Vegan Ja
Druif 1 Assyrtico
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...