Oumsiyat Soupir rosé

Oumsiyat Soupir rosé

Meer wijnen & info van Alcart Oumsiyat

Smaak omschrijving:
Côtes Provence rosé uit Libanon, zo laat deze wijn zich het beste omschrijven. Droog en zacht fruitig van smaak met kenmerkende (subtiele) kruidigheid. Zouden ze het in de Provence van de Libanezen hebben afgekeken? Aangezien de wijncultuur in Libanon bij de oudste ter wereld hoort. Hoe dan ook heerlijk als aperitief bij diverse snack, appetizers of borrelhapjes, salades en visgerechten...
 
De familie Bou Sleiman waarvan Joseph de 4e generatie is heeft er alles aan gedaan de hedendaagse kennis in huis te halen, tegelijk tradities te respecteren. Passie en Erfdom van Vader op Zoon is de lijfspreuk sinds 1950 !

De beste Libanese wijnen komen uit de Bekaa-vallei, de hellingen van deze vallei vormen ideale klimatologische condities voor de teelt van blauwe druiven. Er zijn ongeveer 300 zonnedagen, terwijl het in de nacht goed afkoelt, er valt genoeg neerslag en druivenstokken kunnen tot 1000 meter hoogte geplant worden.

De bodem bestaat vooral uit kalk, de bodemgesteldheid maakt het mogelijk om elegante wijnen te maken. Tijdens de bloei- en rijpingsperiode van de druif is het erg droog, hierdoor komen er haast geen ziekten voor dus zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig. Dit komt uiteraard ten goede aan de kwaliteit van de wijn.
Artikelnummer 742100
Soort Rosé
Land Libanon
Wijnhuis Alcart Oumsiyat
Smaaktype Fris, elegant
Vegan Ja
Druif 1 Syrah
Druif 2 Tempranillo
Druif 3 Cabarnet Sauvignon
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...