Paladin Sauvignon Blanc

Paladin Sauvignon Blanc

Meer wijnen & info van Paladin Vigne e Vini

Smaak omschrijving:
Fris - fruitige Italiaanse Sauvignon Blanc die heerlijk droog van smaak is. Je proeft frisse groene appel, hintje gras, kruisbes en citrusfruit en een tintel frisse afdronk...
Dit is een ideale aperitief wijn om te schenken bij diverse appetizers, frisse salades en visgerechten.
 
In 1962 begint Valentino Paladin voor zich zelf. De zaken gaan goed en medio jaren zeventig worden de eerste wijngaarden gekocht. Paladin is een typisch Italiaans familie bedrijf want de hele familie is werkzaam in het bedrijf. Tegenwoordig is de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Valentino's kinderen; Lucia, Carlo en Roberto Paladin. Passie, onderzoek, toewijding, kwaliteit en respect voor tradities zijn de waarden die sinds de oprichting van het bedrijf nog altijd centraal staan.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Annone. Dit dorp ligt in het Oostelijk deel van het Veneto gebied, op een uur rijden van de stad Venetië. De liefde voor wijn en wijnbouw is in deze streek zeer oud en gaat tenminste terug tot de Romeinse tijd. De Romeinse geschiedschrijver Plinius de Oudere beschreef de Venetiaanse wijnen en wijngaarden en over hoe de wijnen in amfora's naar Rome werden vervoerd.

Naast Paladin en Bosco del Merlo in Veneto bezit de familie, sinds het jaar 2000, het schilderachtig gelegen Castelvecchi in het hart van de Toscaanse Chianti streek.
Artikelnummer 840919
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Paladin Vigne e Vini
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...