Paladin Syrah del Veneto

Paladin Syrah del Veneto

Meer wijnen & info van Paladin Vigne e Vini

Smaak omschrijving:
Vol, rond, stoer van smaak. Boordevol rijp donker fruit en met een subtiel zoetje in de afdronk. Heerlijk bij: Vlees, wild, stoofschotels en diverse kazen.
 
In 1962 begint Valentino Paladin voor zich zelf. De zaken gaan goed en medio jaren zeventig worden de eerste wijngaarden gekocht. Paladin is een typisch Italiaans familie bedrijf want de hele familie is werkzaam in het bedrijf. Tegenwoordig is de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Valentino's kinderen; Lucia, Carlo en Roberto Paladin. Passie, onderzoek, toewijding, kwaliteit en respect voor tradities zijn de waarden die sinds de oprichting van het bedrijf nog altijd centraal staan.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Annone. Dit dorp ligt in het Oostelijk deel van het Veneto gebied, op een uur rijden van de stad Venetië. De liefde voor wijn en wijnbouw is in deze streek zeer oud en gaat tenminste terug tot de Romeinse tijd. De Romeinse geschiedschrijver Plinius de Oudere beschreef de Venetiaanse wijnen en wijngaarden en over hoe de wijnen in amfora's naar Rome werden vervoerd.

Naast Paladin en Bosco del Merlo in Veneto bezit de familie Castello Bonomi in Francia Corta het 'Champagne' gebied van Italië. En in het jaar 2000 kocht de familie Castelvecchi in het hart van de Toscaanse Chianti streek.

Wijnmaken:
Voor deze Syrah wordt een bijzonder en arbeidsintensief proces gebruikt wat "Doppia Maturazione Ragionata" wordt genoemd. Wanneer de Syrah druiven rijp zijn wordt het steeltje waarmee de druiventros aan de wijnstok vast zit gedraaid/ geknakt. Hierdoor vindt er een natuurlijk indroogproces plaats waardoor de druiventros 25 tot 30% van zijn gewicht in water verliest. Dit zorgt voor een natuurlijk concentratie van suikers en aromastoffen in de druiven.

Vinficatie & élevage
Alcoholsiche vergisting 25 graden celsius gevolgd door 15 dagen extractie/ maceratie van de wijn in contact met de schillen en pitten. Vervolgens rijpt de wijn enige tijd in eikenhouten vaten die voor de 3e, 4e keer gebruikt worden. Met als doel de tanninen van de wijn zachter te maken.
Artikelnummer 940924
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Paladin Vigne e Vini
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Syrah / Shiraz
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...