Paladin Vino Frizzante 'Amico Filo'

Paladin Vino Frizzante 'Amico Filo'

Meer wijnen & info van Paladin Vigne e Vini

Smaak omschrijving:
Deze mousserende wijn is vol droog van smaak, met aroma's van rijpe gele appel, ananas, perzik en heeft heerlijke zachte bubbels. En een lekkere frisse afdronk, met een heel klein, subtiel zoetje. Perfect als aperitief en in combinatie met borrelhapjes (olijven, rauwe ham etc.) en bij lichte visgerechten, Aziatische gerechten en salades.
 
De naam van de wijn, Amico Filo, is geinspireerd op de uitdrukking 'Fal Filo'; Geniet van eten, drinken en praten met goede vrienden.

In 1962 begint Valentino Paladin voor zich zelf. De zaken gaan goed en medio jaren zeventig worden de eerste wijngaarden gekocht. Paladin is een typisch Italiaans familie bedrijf want de hele familie is werkzaam in het bedrijf. Tegenwoordig is de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Valentino's kinderen; Lucia, Carlo en Roberto Paladin. Passie, onderzoek, toewijding, kwaliteit en respect voor tradities zijn de waarden die sinds de oprichting van het bedrijf nog altijd centraal staan.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Annone. Dit dorp ligt in het Oostelijk deel van het Veneto gebied, op een uur rijden van de stad Venetië. De liefde voor wijn en wijnbouw is in deze streek zeer oud en gaat tenminste terug tot de Romeinse tijd. De Romeinse geschiedschrijver Plinius de Oudere beschreef de Venetiaanse wijnen en wijngaarden en over hoe de wijnen in amfora's naar Rome werden vervoerd.

Naast Paladin en Bosco del Merlo in Veneto bezit de familie Castello Bonomi in Francia Corta het 'Champagne' gebied van Italië. En in het jaar 2000 kocht de familie Castelvecchi in het hart van de Toscaanse Chianti streek.
Artikelnummer 640907
Soort Mousserend
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Paladin Vigne e Vini
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Verduzzo
Druif 2 Chardonnay
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...