Deze wijn bij voorkeur serveren uit karaf en/of grote wijnglazen, om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.
De provincie Puglia wordt ook wel de hak aan de Italiaanse laars genoemd. Het landschap van Puglia is voor het grootste deel vlak en kenmerkt zich door uitgestrekte korenvelden, olijfboom– en wijngaarden.
Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Druivenrassen zoals primitivo, negroamaro, nero di troia, malvasia nera houden van de Pugliaanse warmte. De wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid.Paolo Leo's geschiedenis in wijnmaken omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. De familie bezit twintig hectare wijngaarden. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. De wijnmaak filosofie van Paolo Leo is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer nodig om ervoor te zorgen dat elke wijn zijn unieke persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen.
ÓRFEO
De negroamaro druiven voor deze wijn komen van de Orfeo wijngaard waarvan de wijnstokken 30 tot 40 jaar oud zijn. Deze oude wijnstokken geven een lage natuurlijke opbrengst en perfect rijpe druiven. Deze wijn onderging een rijping op eikehouten vaten (barriques) van 12 maanden.
Pers
Tre Bicchieri Gambero Rosso 2018, 2019 & 2021. Tre Bicchieri is de hoogste onderscheiding van de Gambero Rosso: Dé belangrijkste wijngids van Italië!
De provincie Puglia wordt ook wel de hak aan de Italiaanse laars genoemd. Het landschap van Puglia is voor het grootste deel vlak en kenmerkt zich door uitgestrekte korenvelden, olijfboom– en wijngaarden.
Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Druivenrassen zoals primitivo, negroamaro, nero di troia, malvasia nera houden van de Pugliaanse warmte. De wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid.Paolo Leo's geschiedenis in wijnmaken omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. De familie bezit twintig hectare wijngaarden. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. De wijnmaak filosofie van Paolo Leo is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer nodig om ervoor te zorgen dat elke wijn zijn unieke persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen.
ÓRFEO
De negroamaro druiven voor deze wijn komen van de Orfeo wijngaard waarvan de wijnstokken 30 tot 40 jaar oud zijn. Deze oude wijnstokken geven een lage natuurlijke opbrengst en perfect rijpe druiven. Deze wijn onderging een rijping op eikehouten vaten (barriques) van 12 maanden.
Pers
Tre Bicchieri Gambero Rosso 2018, 2019 & 2021. Tre Bicchieri is de hoogste onderscheiding van de Gambero Rosso: Dé belangrijkste wijngids van Italië!
Artikelnummer | 954811 |
---|---|
Soort | Rode wijn |
Land | Italië |
Gebied | Puglia |
Plaats | Salento |
Wijnhuis | Cantine Paololeo |
Smaaktype | Elegant, krachtig, verfijnd |
Vegan | Nee |
Druif 1 | Negroamaro |
% Druif 1 | 100 |
Houtgebruik | Ja |
Jaartal | 2014 |
Inhoud | 1,5 |
Flessen per doos | kist à 1 |
Kelderrestant | Nee |