Paololeo Negroamaro 'Orfeo' IGT Puglia Magnum in kist

Paololeo Negroamaro 'Orfeo' IGT Puglia Magnum in kist

Meer wijnen & info van Cantine Paololeo

Smaak omschrijving:
Tre Bicchieri 2018, 2019 & 2021 Gambero Rosso!
Zuid-Italiaanse elegantie, kracht, finesse en verleiding in perfecte balans! Heerlijk, vol en zacht van smaak. Prachtig rijp donker fruit met subtiele kruidigheid en verfijnd subtiele tonen van de houtrijping (vanille, koffie, tabak). De afdronk is heerlijk lang, fluweel zacht, vol en doet verlangen naar de volgende slok... Heerlijk om 'los' per glas te drinken. Maar deze wijn voelt zich ook zeer thuis bij verfijnde vlees-, wild en groente gerechten (caponata) en gerijpte, harde kazen van het schaap of de koe.
 
Deze wijn bij voorkeur serveren uit karaf en/of grote wijnglazen, om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.

De provincie Puglia wordt ook wel de hak aan de Italiaanse laars genoemd. Het landschap van Puglia is voor het grootste deel vlak en kenmerkt zich door uitgestrekte korenvelden, olijfboom– en wijngaarden.
Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Druivenrassen zoals primitivo, negroamaro, nero di troia, malvasia nera houden van de Pugliaanse warmte. De wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid.Paolo Leo's geschiedenis in wijnmaken omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. De familie bezit twintig hectare wijngaarden. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. De wijnmaak filosofie van Paolo Leo is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer nodig om ervoor te zorgen dat elke wijn zijn unieke persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen.

ÓRFEO
De negroamaro druiven voor deze wijn komen van de Orfeo wijngaard waarvan de wijnstokken 30 tot 40 jaar oud zijn. Deze oude wijnstokken geven een lage natuurlijke opbrengst en perfect rijpe druiven. Deze wijn onderging een rijping op eikehouten vaten (barriques) van 12 maanden.

Pers
Tre Bicchieri Gambero Rosso 2018, 2019 & 2021. Tre Bicchieri is de hoogste onderscheiding van de Gambero Rosso: Dé belangrijkste wijngids van Italië!
Artikelnummer 954811
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Puglia
Plaats Salento
Wijnhuis Cantine Paololeo
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Negroamaro
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 1,5
Flessen per doos kist à 1
Kelderrestant Nee
Loading...