Paololeo Salice Salentino 'Limitone dei Greci'

Paololeo Salice Salentino 'Limitone dei Greci'

Meer wijnen & info van Cantine Paololeo

Smaak omschrijving:
Vol, zacht en elegant Zuid-Italiaans van smaak. U proeft; rijpe pruimen, kersen, melkchocolade, iets van truffel, zwarte peper en subtiele hints van kaneel + vanille. De wijn heeft een lange krachtige, intense afdronk.
Perfecte begeleider van verschillende vlees-, stoof- en wildgerechten + gerijpte (harde) kazen.
 
De provincie Puglia wordt ook wel de hak aan de Italiaanse laars genoemd. Het landschap van Puglia is voor het grootste deel vlak en kenmerkt zich door uitgestrekte korenvelden, olijfboom– en wijngaarden. Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Druivenrassen zoals primitivo, negroamaro, nero di troia, malvasia nera houden van de Pugliaanse warmte. De wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid.

Paolo Leo's geschiedenis in wijnmaken omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. De familie bezit twintig hectare wijngaarden. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. De wijnmaak filosofie van Paolo Leo is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer nodig om ervoor te zorgen dat elke wijn zijn unieke persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen. 

Wij vielen voor de wijnen van Paolo Leo vanwege hun finesse en doordrinkbaarheid. Dit lijkt in tegenspraak met het warme klimaat en druivenrassen zoals primitivo en negroamaro, die volle, rijpe, rijke wijnen geven. Maar al te vaak zijn Zuid-Italiaanse wijnen log en overrijp van smaak waar je na een glas genoeg van hebt. De wijnen van Paolo Leo onderscheiden zich juist door hun finesse en doordrinkbaarheid. Hoe dit komt? Paolo Leo is gewoon een hele goede wijnmaker die zijn wijngaarden (terroirs) goed kent en precies weet wat hij in de wijnmakerij wel en niet moet doen. En last but not least de zeer goede prijskwaliteit verhouding van de wijnen. De Paolo Leo wijnen zijn het dan ook waard om ontdekt te worden. Tres bellissimo!

Salice Salentino 'Limitone dei Greci'. Pugilaanse elegantie!
De wijn is afkomstig uit het gebied gelegen in het hart van Salento, nabij de oude weg “Limitone dei Greci”. Gemaakt van 80% Negro Amaro en 20% Malvasia Nera druiven. Deze wijn rijpt 18 maanden op grote houten vaten (botti) en zes maanden op fles voordat de wijn de kelders verlaat.

Pers:

4 van maximaal 5 sterren in Perswijn
"Aalbes, kersen, gedroogde kruiden. Niet te zoet gerijpt en zacht, lengte". Perswijn is een toonaangevend wijntijdschrift.
Artikelnummer 954804
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Puglia
Plaats Salice Salentino
Wijnhuis Cantine Paololeo
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Negroamaro
Druif 2 Malvasia Nera
% Druif 1 80
% Druif 2 20
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...