Pecorino Terre di Chieti Domini Aragonesi

Pecorino Terre di Chieti Domini Aragonesi

Meer wijnen & info van Cantina Domini Aragonesi

Smaak omschrijving:
Fris, droge, sappige wijn. In de smaak vallen ananas en venkel te ontdekken. De afdronk is mineraal en stenig. Heerlijk als aperitief en om door te schenken bij diverse visgerechten, voorgerechten zoals carpaccio en diverse salades.
 
Abruzzo is voor de meeste Nederlanders een nog relatief onbekend gebied in het midden van Italië. Abruzzo ligt ter hoogte van Rome maar dan aan de oostkust grenzend aan de Adriatische zee. Abruzzo staat voornamelijk bekend om de mooie historische 'borgo' stadjes gebouwd op de heuvels en omringd door de ruige en ongerepte natuurparken zoals Gran Sasso en Majella. Veel stadjes ademen nog de sfeer van de middeleeuwen, dit in combinatie met de vele kastelen op de diverse bergtoppen maken Abruzzo tot een fantastisch gebied om te bezoeken.

Wijnbouw en wijnmaken gaan terug tot de zesde eeuw voor christus dankzij de Etrusken die, gevolgd door de Romeinen, een belangrijke rol speelden op het gebied van wijnbouw. Het gebied heeft de laatste 30 - 40 jaar een ware revival doorgemaakt. Vernieuwingen op het gebied van wijnbouw en wijnmaaktechniek speelden hierbij een belangrijke rol.

De Domini Aragonesi wijnen zijn afkomstig van Cantine Dragani. Het bedrijf werd opgericht in 1812 in die tijd waren de Dragani's eigenaren van twee beroemde landgoederen die nu nog altijd de basis van het bedrijf vormen. Het gaat hier om een echt familie bedrijf dat tegenwoordig geleid door Grazia Dragani.

Pecorino???
Da's toch een Italiaanse schapenkaas? Ja, en de gelijknamige druif de favoriete snack van de vele schapen die er in de Abruzen rondlopen, vandaar de naam. Het druivenras was op sterven na dood uitgestorven, tot een aantal ambitieuze wijnmakers de druif opnieuw aan gingen planten en er ontzettend goede en aansprekende wijnen mee gingen maken. Pecorino heeft een kenmerkende minerale smaak van acacia, jasmijn, hintje abrikoos en gele appel. Een super dorstlesser voor bij vis, salades en schaal en schelpdieren.

Wijnmaken
Na de oogst, koude inweking (12 uur) van het sap en de schillen. Op deze manier worden er veel druiven aroma's uit de schil geweekt. Vervolgens klaring door koude statische decantering. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur.
Artikelnummer 855901
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Abruzzo
Wijnhuis Cantina Domini Aragonesi
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Pecorino
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...