Pétalos del Bierzo Descendientes de J Palacios

Pétalos del Bierzo Descendientes de J Palacios

Smaak omschrijving:

Kersenrood van kleur. De geur is mooi: fris, aroma’s van rood en zwart fruit met daarnaast wat florale tonen en een iets vlezig/animaal randje. De aanzet van de smaak is geweldig: fris en zacht, intense tonen van zwarte kersen, wat olijven en een iets kruidige toon. De afdronk is erg mooi, gestructureerd en houdt lang aan met een mooie hint vanille van de opvoeding op eikenhouten vaten.
 
Alvaro Palacios: vernieuwer, innovator & visionair
Alvaro stamt uit een geslacht van wijnmakers met als thuisbasis Rioja. Hij studeerde in Bordeaux en raakte door een stage op château Petrus geïnspireerd door, wat hij zelf noemt, "de magie van de grand crus". Alvaro wordt inmiddels tot één van de beste wijnmakers van Spanje gerekend. Hij vestigde zijn reputatie met zijn wijnen uit Priorat, een wijngebied 160 km zuidwestelijk van Barcelona. Zijn bekendste wijn uit dit gebied is de L' ermita, die wordt gezien als een van de beste rode wijnen die er in Spanje gemaakt wordt.

Bierzo
Bierzo is een Denominación de Origen in het noordwesten van de provincie Castilla y Leon. In 1998 vestigde hij zich samen met zijn neef Ricardo Perez in het (herontdekte) wijngebied Bierzo. In dit gebied vond hij wijngaarden met oude stokken en maakt hij wijnen van de lokale mencia druif.
De wijngaarden worden volgens biologisch- en/ of dynamische principes bewerkt, dit alles om zo goed mogelijke druiven en wijn te verkrijgen met een zo natuurlijk mogelijk karakter, van wijnstokken die 40 tot 90 jaar oud zijn. Dit levert wijnen op van grote klasse, finesse, kracht en elegantie, die met recht tot de allerbeste van het gebied worden gerekend.

Wijngaard: De druiven voor de Pétalos zijn geselecteerd van verschillende wijngaarden afkomstig uit meerdere dorpen in Bierzo: Corullón, Valtuille, Villadecanes, Parandones en Villafranca de Bierzo.
Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 40 tot 90 jaar.
Opbrengst: Lage opbrengsten, 35hl per ha.
Druiven: 100% mencia. Houtrijping: 10 maanden in 2e 3e jaars Franse eikenhouten vaten.

Pers
“Alvaro Palacios is, without question, a true winemaking star, both in Spain and globally”. Robert Parker’s Wine Advocate.

"Greatest value wine of the year"Luis Gutierrez van Robert Parker's Wine Advocate, december 2013.

Prix du Sommelier, Proefschrift wijnconcours 2014.

My favorite vintage ever for Pétalos, one of the most outstanding value wines from any vintage, and especially in 2011" Luis Gutierrez van Robert Parker's Wine Advocate, december 2013.

92 van de 100 punten Luis Gutierrez van Robert Parker's Wine Advocate, augustus 2013.
"At the end of the day, if I really have to recommend a wine from this collection, the one I’d buy for my cellar, it will be the 2011 Petalos del Bierzo. It is 95% Mencia mixed in the field with 3% of white grapes and the rest Alicante Bouschet and other reds, fermented after de-stemming in open wood and inox vats and aged ten months in French barrels, of which 20% are new. Eighty percent of the grapes are grown on slate in the Corullon vineyards, with different altitudes and orientations, and the remaining 20% come from clay soils from the valley. It all adds to the complexity of the wine. The wine is very aromatic and flowery (violets), almost heady, with clear notes of blueberries and licorice. The oak is perfectly integrated, almost imperceptible, save for a touch of spices and a lactic hint denoting a very young wine. It has a medium body, with a thick silky texture, is very tasty, with some acidic strawberry flavors. This is one of my go-to wines at restaurant lists, as it offers very good value for money and is widely available in Spain (and elsewhere, I hope!), as 320,000 bottles were produced. This could very well be the best Petalos produced to date".
Artikelnummer 941909
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Bierzo D.o.
Wijnhuis Descendientes de J Palacios
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Mencia
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...