Petit Chablis Domaine du Chardonnay

Petit Chablis Domaine du Chardonnay

Meer wijnen & info van Domaine du Chardonnay

Smaak omschrijving:
Fris droog en opwekkend van smaak met tonen van groene appel, citrus, een hintje vuursteen en een verfrissende afdronk. Ideale apertief wijn die doorgeschonken kan worden bij lichte vis- en schaal- en schelpdier gerechten.
 
Domaine du Chardonnay, Chablis.

Chablis, één van de bekendste witte wijn namen ter wereld! Het gebied ligt in het noordoosten van Frankrijk en is het noordelijkste wijngebied dat tot de Bourgogne wordt gerekend. Chablis is niet alleen een perfecte aperitief wijn maar ook beroemd in combinatie met oesters (oesterwater), witvis- en schaal en schelpdieren zoals kreeft en langoustines.

Domaine du Chardonnay is gelegen in het plaatsje Chablis. In 1987 bundelen drie wijnboeren hun krachten en stichten het domein. Het domein is iets meer dan 36 hectare groot, verdeeld in 9 hectare Petit Chablis, 18.5 hectare Chablis en 9 hectare Premier Cru.
Verantwoordelijk voor het domein zijn Etienne Boileau, Christian Simon en William Nahan. Etienne houdt zich bezig met, algemeen management, wijnmaken, verkoop en marketing, Christian en William zijn verantwoordelijk voor de wijngaarden. Op Domaine du Chardonnay worden wijnen gemaakt die het beste van de Chablis in zich vertegenwoordigen: Fris droog, verkwikkend en eindeloos complex van smaak.

De wijnen worden gemaakt en gebotteld in de eigen kelders in Chablis. Tijdens iedere stap van het wijnmaak proces worden de wijnen zorgvuldig behandeld om zoveel mogelijk kwaliteit te behouden. De wijnen worden vergist op roestvrijstalen tanks om een zo puur mogelijk smakende wijn te verkrijgen. Voor extra smaak complexiteit wordt een aantal Premier- en Grand Cru wijnen (deels) op eikenhouten vaten vergist en opgevoed, tot aan het moment van botteling.

Chablis Petit?
De Petit Chablis wijnen worden gemaakt van druiven afkomstig van wijngaarden die niet onder de Chablis appellatie vallen maar zich Petit Chablis mogen noemen. De wijnen hebben wel alle overeenkomstige kenmerken van de Chablis wijnen. Petit Chablis is dé ideale aperitief wijn!
Artikelnummer 844200
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Chablis
Wijnhuis Domaine du Chardonnay
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...